Het nutteloze feitje van de dag: Engelen op de dijk

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Als je over de Houtribdijk van Lelystad naar Eindhuizen (of andersom) rijdt dan kun je je ogen de kost geven en genieten van een prachtig uitzicht, maar wist dat je ook je oren de kost kunt geven daar? Je kan namelijk genieten van het muzikale kunstwerk 'Engelenzender'.

"Wie tussen 1994 en 2000 over de Houtribdijk reed, kon afstemmen op FM-frequentie 98.0 en engelen horen zingen. Deze zogeheten Engelenzender was een kunstwerk van Moniek Toebosch (1948-2012). Toebosch wilde met dit audiokunstwerk een persoonlijke schuilplaats bieden, waarbij ze de auto transformeerde tot een soort eigentijdse wegkapel. Op de 26 km lange Houtribdijk, midden in het IJsselmeergebied tussen het Markermeer en het IJsselmeer, vond zij het ideale ‘lege’ landschap voor de juiste beleving van haar engelengezang", zo schrijft Rijkswaterstaat.

Nu de zender uit de lucht is kun je via een app alsnog genieten van het engelengezang. Als je de app ‘Engelen/Angels’ installeert en aanzet start de muziek vanzelf bij het begin van de dijk. Ben je nu al nieuwsgierig? Het muzikale kunstwerk staat ook op YouTube: