Minder toeschouwers en een mondkapje op bij Feyenoord- Sparta

Feyenoord heeft de verkoop van toegangskaarten voor de oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam van komende zondag per direct stopgezet. De club heeft hiertoe moeten besluiten, nadat het van de gemeente Rotterdam te horen kreeg dat het niet meer dan 3.000 toeschouwers mag ontvangen. Dit aantal was de afgelopen dagen reeds bereikt.

Eerder kreeg Feyenoord nog toestemming voor de verkoop van 7.000 kaarten voor de vriendschappelijke derby in De Kuip. Naar aanleiding van de verscherpte coronamaatregelen is dit aantal op last van het stadhuis nu teruggeschroefd. Feyenoord – Sparta Rotterdam wordt zondag live uitgezonden op FOX Sports (aanvang 14:30 uur).

Mondkapjes verplicht
Voor alle bezoekers en het aanwezige personeel in De Kuip geldt zondag een plicht tot het dragen van mondkapjes. Deze maatregel is van toepassing vanaf het moment van aankomen bij de rij voor de toegangspoorten om naar binnen te gaan tot bij verlaten van het stadion.

Verder mag Feyenoord nog niet beginnen met de kaartverkoop voor vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Twente op zondag 16 augustus. Hiervoor worden eerst de ervaringen van de wedstrijd van komende zondag afgewacht. Zodra hierover meer bekend is, volgt deze informatie via de officiële clubkanalen.