Verschil aanhouding zwarte football speler vs blanke rechter

Weer eens een filmpje van DonutOperator. Hierin wordt getoond welk verschil in behandeling er is bij de arrestatie van een zwarte NFL (American Football) speler na een staandehouding wegens een verkeersdelict.

In het eerste gedeelte komt de American Footballspeler aan de beurt. Aanhouding begint bij een tankstation. Reden is te hoge snelheid bij gevaarlijke weersomstandigheden. De Footballspeler wil liever het winkeltje binnengaan en krijgt uiteindelijk toch zijn zin (zie voor de reden het verschil in postuur tussen hem en de agent). Daarbij vraagt hij ook nog eens voortdurend om een 'supervisor', zeg maar een agent hoger in rang dan de aanwezige agent, vergelijkbaar met het "ik wil je baas spreken" dus. Na een stevige knuffelpartij in het winkeltje en tevergeefse inzet van de taser komen er steeds meer agenten bij en uiteindelijk mag de Footballspeler, hoe groot hij verder ook is, mee naar het bureau. Daar blijkt, niet geheel onverwacht gezien zijn gedrag, dat hij toch wel een beetje onder invloed verkeerde naast nog wat andere 'ondeugende' dingen die er ook nog bij kwamen.

Het tweede filmpje betreft een blanke rechter die staande wordt gehouden omdat hij zich slingerend over de weg beweegt. De agent merkt al snel dat 'meneer' een iets té frivole vooravond achter de rug had en verzoekt/beveelt hem uit te stappen. Ook hier worden talloze volgende bevelen, 'lawful commands', genegeerd. De rechter doet nog diverse 'open deuren', zoals "you'll get in a lot of trouble because of this", maar mag al spoedig aan den lijve ondervinden hoe erg 'hurting as a b*tch' is, als hij de taser in zijn onwillige donder geschoten krijgt. Ook op de grond werkt de rechter nog niet echt mee en krijgt daarom wat 'corrigerende tikjes' om hem aan z'n verstand te brengen dat het toch wel beter is om mee te werken aan zijn arrestatie. Ook deze wat al te 'vrolijke Frans' bleek te hebben gedronken en kreeg daarbovenop ook nog 'verzet tegen arrestatie' erbij.

Conclusie is dus duidelijk: of je nu een grote, boze negert bent of een lelieblanke witman, als je met je lamme harses aangehouden wordt door de Amerikaanse politie en je daar eens lekker tegen gaat verzetten, wees er dan van verzekerd dat je in beide gevallen het risico loopt van een stevige elektrieke schok (met bijkomende noodzaak voor verschoning van het ondergoed als resultaat) en wat 'tikjes' als je echt ondeugend blijkt. In tegenstelling tot wat het tuig van Black Lives Matter beweren behandelt de Amerikaanse politie iedereen gelijk!