Bullyhunters... Is niet meer...

Bullyhunters.org was een initiatief van een anonieme club mensen die pestkoppen voor je opspoorden en executeerden. Tenminste, als je in een online game gepest werd én je in het bezit was van een clitoris.

Waar de norm bij online gamen is dat als iemand je afzeikt, uitscheldt of lastigvalt je die persoon gewoon 'mute' of rapporteert bij de serveradmin, ligt dat natuurlijk anders als je vrouw bent. Bullyhunters to the rescue. Meldt bij hen dat je wordt lastiggevallen en door wie en ze joinen je game met een hele groep en jagen de persoon op om 'm dood te schieten.

Geniaal toch?

Nee, niet echt want het is een debiel idee dat wijd open staat voor misbruik. Dat is dan ook een van de redenen dat het ge-wel-di-ge initiatief amper een paar dagen heeft gedraaid en alweer ter ziele is. Een andere reden was dat het eigenlijk alleen werkte in CS:GO, er nog ruimte was in de game in kwestie om te joinen, de bullyhunter niet zelf wordt neergeschoten etc. etc.

Gelukkig hebben we Chris Ray Gun om er een leuke video met uitleg en sketches over te maken en precies uit te leggen wat er mis was met dit zoveelste alle-vrouwen-zijn-zwakke-slachtoffers-die-beschermd-moeten-worden initiatief dat vooral bedoeld leek te zijn om geld mee te verdienen. En als toegift geeft Chris je ook nog een lesje bullying.