Top of Flop - Tedeschi Trucks Band ft Warren Haynes

Naar aanleiding van de Top of Flop van Crappy Dog, is hier een stukje prachtige blues van een groep geweldige artiesten 

Derek Trucks, Susan Tedeschi en Warren Haynes, begeleid door een deel van The Tedeschi Trucks band. Samen in het Witte Huis, voor een uitvoering van Etta James' prachtige I'd Rather Go Blind.

Derek Trucks staat bekend als de beste slidegitarist van het moment en zijn stijl en techniek zijn werkelijk fenomenaal. Begonnen als wonderkind, speelt Derek al gitaar sinds zijn negende en staat al sinds zijn 12e op het podium. Derek is op jonge leeftijd via zijn oom bij de Allman Brothers Band terecht gekomen, waar hij is opgeleid in de blues. Hij heeft ook met zijn eigen band een aantal pareltjes van albums gemaakt, waarop hij veel verder gaat dan alleen blues. 

Susan Tedeschi is een blueszangeres met een geweldige en geweldig krachtige stem. Tevens is ze een bijzonder goed liedjesschrijfster. Susan Tedeschi is getrouwd met Derek Trucks. Hun beiden bands, de Derek Trucks band en de Susan Tedeschi Band zijn later samengevoegd tot The Tedeschi Trucks Band, wat dus een behoorlijk groot gezelschap is. Susan Tedeschi had voor die tijd al meerdere Grammynominaties op haar naam staan (Derek speelt wel als sessiegitarist mee op een groot aantal van haar albums). 

Warren Haynes maakt, net als Derek Trucks, al jaren deel uit van The Allman Brothers Band. Daarnaast speelt hij ook solo en als frontman van Gov't Mule. 

Zo kon het dat in 2012 bij de Grammy-awards voor de blues, drie leden van de Allman Brothers Band met hun eigen albums genomineerd waren. The Tedeschi Trucks Band won hem uiteindelijk.