Godver, weer die IJsstokjesboot

Al enige tijd hopen wij van de weblog van de IJsstokjesboot verlost te zijn. In 2006 schreven wij hier al over.

Maar niet iedereen hoeft te geloven in de vooruitziende blik van de webloggers, dit bootje zal nooit en te nimmer zijn einddoel bereiken, namelijk een tripje rond de aarde. Eerst zal London aangedaan worden… tenminste dat was ooit de bedoeling.
 
 
Het schip is nooit verder gekomen dan de haven van Volendam alwaar oplichter Captain Rob zijn praatjes in de strijd gooide en Jan Smit, je weet wel die van Yolanthe, er zelfs een paar duizend euro tegen aan gooide, alles voor het goede doel. In dit geval is Captain Rob het goede doel, maar dat nieuws had Volendam nog niet bereikt. 
 

Helaas, dit weekend werden we op allerlei manieren blij gemaakt met een persbericht. De IJsstokjesboot heeft een nieuwe testvaart afgelegd. En met succes weliswaar en volgens de Frontpage van het doorgaans betrouwbare FOK! was het zelfs de eerste testvaart. Vanaf Urk naar Emmeloord, de standplaats van onze Amerikaanse stuntman, a.k.a. Captain Rob. 

Tijd om de IJsstokjesboot niet zo gek lang voor de testvaart eens onder de loep te nemen. 
Zoals je had kunnen lezen, is het niet een IJsstokjesboot, maar een boot beplakt met IJsstokjes. Ola heeft 15 miljoen stokjes ter beschikking gesteld en deze staan nog ergens in een loods te wachten. De boot is beplakt met stokjes. Dat is heel wat anders.
 
 
Captain Rob heeft hard gewerkt aan zijn IJsstokjesboot om komende week de overstap te wagen. Met man en macht is gewerkt aan het onderhoud, waardoor de boot weer, of nu pas zeewaardig is. Op een likje verf na, zou je bijna geloven dat het gaat lukken. 
 
 
Gelukkig is één onderdeel van het schip wel grondig getest. Het reddingsvlot heeft enkele weken netjes naast de boot gelegen en voor zover wij in hebben kunnen schatten, is deze op het droge blijven drijven. 
 
 
Het IJsstokjes verhaal blijft dus gewoon doorgaan. Ook komende week zal de weblog van FOK! de boot volgen en als deze niet verzuipt in de zoveelste leugen van Captain Rob, dan zullen wij hiervan met plezier verslag van doen. 
 
Zin om terug te lezen?