Ik zie... BNN

Nog wel ja... BNN, Bart's Neverending Network heet het tegenwoordig. Alhoewel dat Neverending natuurlijk relatief is. 37973 leden zijn er op het moment nog nodig. Nou is het niet de bedoeling dat dit een reclamespotje wordt voor de meest ondergewaardeerde zender van Nederland dus zal ik tussendoor ook even de concurrentie vermelden

Zo is er bijvoorbeeld de NCRV. Daar word je wel lid van, want dan krijg je Willem Wever of Poetry Alive! en natuurlijk het interview met Lex Bohlmeijer niet te vergeten. Wat gaat mij dat kosten vraag je je dan af? Slechts €5,72 per jaar. 1 centje minder en je krijgt Praatjesmakers en Man bijt hond. Helemaal geen gekke keuze dus.

Of je wordt lid van de AVRO. Daar krijg je elke ochtend het gezondheidsplein voorgeschoteld. En de programma's van de andere tribunes: Samen Veilig, Dier en Natuur, AVRO Klassiek en natuurlijk de kunsttribune niet te vergeten. Ik mis alleen de Tribune IQ-loos voor Get The Picture met ons aller Lucille. De kosten voor dit alles: zes euro's per jaar.

En we kijken even verder, dan komen we bij de TROS. 'De grootste familie van Nederland', die hebben dan toch geen leden meer nodig. 'Onafhankelijkheid tekent de TROS: wij zijn geen zuil maar een fundament' valt ook te lezen op de site. Net BNN dus, alleen dan voor de uitgezakte huis tuin en keuken familie. Voor €5,75 wordt je lid van de TROS. En wat heb je dan? Juist ja, Lingo zonder François Boulanger, Cor Bakker op reis, Linda de Mol en zelfs Hans Kazan heeft weer een plek op de TV gevonden lees ik op de TROS-site. Maar, met 'Schone Schijn' heeft de TROS ook nog wat leuks in huis. Als ze het nou gewoon 'Keeping up appearances' zouden noemen was het helemaal geweldig.

Nederland-1-omroep KRO is natuurlijk ook een alternatief. Na even door het programma-aanbod te hebben gesnuffeld komen er toch een paar bekende namen naar boven: ZigZag, Spoorloos, NL Net (toppunt van lokale omroep) en het leuke programma Tien voor Taal waar wij Nederlanders keer op keer van de Vlamingen verliezen. We kunnen zulke programma's toch echt beter zelf maken, dan winnen we nog eens. Maar ook de KRO heeft zo z'n pluspunten. 'Toen was geluk heel gewoon' vind ik erg leuk en ik kon ook erg genieten van Ook dat nog. De nieuwe set-up heb ik nog niet mogen aanschouwen. Of ik nu zo op een optreden van Marian Mudder (die rode van Baantjer) zit te wachten Onderweg naar het lidmaatschap struikel ik over het volgende "De basis is de inspiratie van de katholieke traditie en de band met de katholieke gemeenschap." Niet dat ik er wat op tegen heb, maar het is niet direct een pré voor mij. Hier word je trouwens voor zeven euro lid en krijg je nog zes maal per jaar de KRO-krant ook

Volgende omroep: VPRO. Met veel plezier keek ik hier altijd naar de drie dikke dames op zondagochtend. Tegenwoordig loopt dat een over het paard getilde dame in een rood mantelpakje rond te huppelen met twee mannen getooid in een oranje dan wel roze overhemd. Vroeger hadden we Koot en Bie, nu is de Bieslog over met in het weekend niet eens een echte Bie. We krijgen nu Driek de Gadgetfreak op zondag avond op het internet. Op hun website zie ik verder Noorderlicht, Waskracht en de Nationale Wetenschapsquiz staan. Alle drie op zich aardige programma's, maar die staan dan dus in het rijtje 'Archief'. Helaas kom ik bij de VPRO ook niet goedkoper dan €43 uit, al is dat dan inclusief de gids

En dan nog een op het eerste gezicht geslaagde omroep: de VARA. Jack Spijkerman, dat moet goed zitten denk ik dus en vrolijk surf ik naar de VARA-site om met m'n neus op dit plaatje gedrukt te worden:

Word je niet meteen vrolijk van zegmaar. De VARA heeft dus kopspijkers en ook het altijd leuke Kassa!. Helaas moet de VARA het tegenwoordig zonder Henk Westbroek stellen en zit Marcel van Dam er nog steeds Ook lees ik dat Johnny de Mol bij pappa weg is en nu 'All Stars' wil overtreffen met 'De Band'. Maar er vallen ook pluspuntjes te lezen: "Met specifieke programma's als Kopspijkers, het cabaret en Jules Unlimited bereikt de VARA veel jongere kijkers. Maar we willen meer". Na lang zoeken kom ik er wel achter de VARA een dure omroep is. Zeven euro willen ze van je ontvangen voor een status als ondersteunend lid.

Tja, wat is er nog meer. Ja, we hebben de NOS. De Homepage ziet er vrolijk, fris en toch serieus uit. De programma's zijn uitermate goed zolang we het Eurovisie Songfestival buiten beschouwing laten. Helaas kan je van de NOS geen lid worden

Ej verrek, tegenwoordig is er ook de NPS. Wat is dat eigenlijk, wat doen die? Na even zoeken blijkt dat ze Het Klokhuis maken. Dikke prima en ook Sesamstraat is leuk, al zijn het beide programma's waar ik nu geen behoefte meer aan heb. Een leuke afsplitsing van de NOS geworden, maar ook hier kan ik volgens mij geen lid worden.

Ook bij Teleac/NOT, waar ik op verveelde zondagmiddagen wel eens een cursus Frans gezien heb en waar vroeger op school altijd het SchoolTVweekjounaal gekeken werd, kan je geen lid worden

Als we dan door gaan met het onderzoek komen we bij de EO. Die achterlijke christelijke zender die het alleen maar over God heeft en waar Kut niet mag worden gezegd en dan toch Kaa-Uu-Tee wel wordt toegestaan. Maar je kan er iig lid van worden en ik respecteer een ander zijn geloof dus die eerder genoemde uitlating is dus ook meer bedoeld als stereotype uitlating dan als persoonlijke mening En de echte boer kan niet zonder het Agrarisch Journaal dus is de EO toch nog ergens goed voor. "Voor informatie over lidmaatschap van de EO en abonnementen op onze tijdschriften E-mail: leden@eo.nl - Telefoon: 035-6474645" Nou, dat zal dan ook wel omenabij de 6 euro liggen.

Helaas voor de BOS , HUMAN , IKON , NIK Media , NMO , OHM , RKK , RVU en ZVK ken ik jullie niet en ga ik daarom ook niet een mening ventileren.

Tja... VPRO, VARA, NCRV, allemaal mogelijkheden. Allemaal omroepen die groot zat zijn en dus minder hard op zoek zijn naar leden. En BNN heeft de weblogcompetitie gehad. We zijn dan wel geen eerste geworden, maar het was toch best leuk. Verder vind ik Je zal het maar hebben erg boeiend en zeer leuk gebracht. En nu lees ik net dat Fokke & Sukke naar BNN komen. Ben benieuwd.

Uiteraard waren er vroeger 'echt' leuke programma's. Toen er op het schoolplein vol ongeloof over de Teringtubbies gesproken werd. Of W.K.I.J.S.V.W.M., Bart is helaas niet meer, maar BNN gaat door. En hopelijk volgend jaar ook nog.

En het zou nu helemaal geweldig zijn als je hier heeft surft en dat invult natuurlijk. (Beetje reclame moet kunnen hè).