FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 21 september 2003

Albers wint in Zandvoort

De Nederlander Christijan Albers heeft de DTM race vandaag op het circuit van Zandvoort gewonnen. Zijn teamgenoot Berndt Schneider werd tweede.

De uiteindelijke beslissing viel in ronde 20 van de 36. Het eerste deel van de race was Albers in gevecht met zijn leeftijdgenoot Time Scheider, die vanaf pole position vertrok. Scheider reed aan de leiding, Albers volgde op ongeveer een halve seconde. In ronde 20 ging Albers zijn verplichtte pitstop doen, Scheider deed dat een ronde later.

Het Opel-team waarvoor Scheider reed wilde hem zo snel mogelijk weer wegsturen in een poging de leiding te behouden. Hierbij maakten ze echter een blunder, Scheider vertrok met een los rechtervoorwiel. Na enkele meters viel hij diep teleurgesteld uit.

Schneider, die al twee keer eerder kampioen werd, heeft met nog één race te gaan slechts één punt voorsprong op Albers. Albers heeft in zijn eerste jaar voor Mercedes al vier races op zijn naam weten te schrijven.

Rijn naar nieuw laagterecord

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Rijn heeft vandaag bij Lobith het absolute laagterecord verbroken. Het waterpeil zakte tot een stand van 706 cm boven NAP. Dat was acht centimeter onder het vorig laagste peil dat vrijdag werd bereikt.

De buien die voor dinsdag op het menu staan voor het stroomgebied van de rivier, zijn slechts een druppel op de gloeiende plaat. De meeste neerslag zal in het zuidelijk Alpengebied vallen. De Rijn moet het vooral hebben van de regen die aan de noordkant van de Alpen valt.

De Maas, een echte regenrivier, zal na de buien die vanaf morgenmiddag staan gepland wel weer gaan stijgen. De komende dagen komt daar nog meer water bij, omdat er in het verdere stroomgebied van de Maas, de Vogezen en de Ardennen ook een flink aantal buien zullen vallen.

Rondje Indianapolis met Villeneuve

Komend weekend wordt de Grand Prix van Amerika op het circuit Indianapolis verreden. BAR coureur Jacques Villeneuve neemt ons alvast een rondje mee.

"Het Formule 1 circuit in Indianapolis is een leuke baan om op te rijden, maar niet bijzonder opwindend. Dat gezegd hebbende, is er nog steeds een goede race vanwege het lange rechte stuk en het harde remmen aan het eind daarvan, wat goede inhaalkansen biedt.

Het is leuk om een van de gekantte bochten van de ovaal als onderdeel van het F1 parcours te kunnen gebruiken. Het is leuk om naar Indianapolis te komen na Europa. Hier racen is vermakelijk - voornamelijk vanwege alle Amerikaanse fans. De sfeer buiten de paddock is geweldig.

Je begint met een heel lang recht stuk waar je 340 km/u bereikt, met hard remmen en je zit naast de muur, dus is het anders vergeleken met andere circuits, ook is het bobbelig en moeilijk. Je kunt de volgende bocht niet zien omdat je alleen de doorgaande ovaal ziet en de binnenste kerbs op het asfalt zijn, het rechte stuk erg breed is en er geen gras is, dat maakt het moeilijk als je gaat inhalen omdat er geen referentiepunten zijn.

Er is niets speciaals aan bochten één en twee, het is gewoon een rechts-links stuk. Bocht één is langzamer dan je denkt en je remt tot heel ver in de bocht en dan voor bocht twee is het gewoon een kwestie van gasgeven. Het is niet echt een probleem.

Drie is geen bocht, vier erg moeilijk, visueel heb je geen referentiepunten, je stuurt en moet op hetzelfde moment remmen en ervoor zorgen dat je niet naast de baan komt, maar op hetzelfde moment moet je kijken waar de bocht is en op de rem gaan staan. Het is ook een bocht waar je makkelijk veel tijd kunt verliezen en je denkt constant dat je sneller kunt.

Bocht vijf is niet echt een bocht meer; met de traction control is het makkelijk maar balans is belangrijk. Je wilt niet te wijd uit de bocht komen want dan moet je remmen in bocht zes wat lastiger is. Bocht zes is een vreemde, heel lange bocht en je raakt de apex twee keer; je remt af bij het insturen, de bocht wordt ruimer en dan ga je terug naar de apex omdat je niet wijd uit de bocht kunt komen, je moet de bocht scherp uitkomen omdat bocht zeven meteen erna volgt. Hier is het altijd glibberig, niet veel downforce, vrij langzaam maar zonder veel te versnellen uit bocht zes en je tikt kort de rem aan bij het insturen. Het is een korte rechte lijn uit de bocht maar het is heel makkelijk een fout te maken en als dat gebeurt zul je inhaalacties aan het eind van het rechte stuk zien.

Bocht acht is gewoon een bocht waar het belangrijk is veel snelheid mee te nemen en vast te houden omdat er niet veel versnelling is; je moet proberen niet te wijd uit de bocht te komen want vervolgens krijg je een sectie met haarspeldbochten en als je wijd uitkomt wordt de haarspeldbocht 9 erg lastig.

Bocht negen en 10 zijn niet leuk. Het is gewoon vervelend en extreem langzaam. Het heeft geen doel en niemand weet waarom ze er zijn, het is gewoon compleet niet leuk. Dan versnel je. Bocht elf is moeilijk en heel belangrijk. Je beweegt nog steeds van rechts naar links over de baan dus je gaat nog niet in een rechte lijn, en je moet opletten. Er is geen referentiepunt waar de baan is, er is een kerb midden op het asfalt zodat je niet kunt zien waar de bocht is. Het is erg makkelijk daar een fout te maken, maar het is erg belangrijk omdat het de bocht is die je de snelheid voor het hele rechte stuk met start-finish geeft, en een fout hier betekent waarschijnlijk dat je aan het eind ervan wordt ingehaald. Dan gaat het naar start-finish, hoewel het wel draait. Het is alleen een bocht in de regen, in droog weer is het geen bocht. We gaan 60 km/u langzamer dan de Indy Car. Het is geen bocht, het lijkt visueel alleen indrukwekkend door de kanting.

Elf meter Van Nistelrooij te ver

Ruud van Nistelrooij vergat vanmiddag om de topper tegen Arsenal op zijn naam te schrijven. De spits miste in blessuretijd een penalty waardoor Manchester United-Arsenal gelijk bleef (0-0).

Ruud van Nistelrooy was actief betrokken bij de twee momenten die de wedstrijd het meeste kenmerkten. In de 81e minuut besprong hij Patrick Vieira, die geïrriteerd reageerde en zijn tweede gele kaart in twee minuten kreeg vanwege een poging tot natrappen. Vieira kon daarop vertrekken. Manchester leek dat voordeel niet meer uit te buiten.

In de blessuretijd vergreep Martin Keown zich aan invaller Diego Forlán. Van Nistelrooij nam vervolgens de penalty. De bal kwam hard van de lat terug in het veld. Het is de tweede keer in successie dat Van Nistelrooij een penalty mist. Vorig seizoen miste hij vrijwel nooit.

Uitslag Galatasary-Fenerbahçe

Galatasaray-Fenerbahçe is vanmiddag voor 75.000 toeschouwers, waarvan 5000 agenten, in een gelijkspel geëindigd (2-2). De Boer en Van Hooijdonck speelden beiden, bovendien nog wel tegen elkaar.

Frank de Boer hield Pierre van Hooijdonk voor rust goed in de gaten. Net na rust was Pi-Air echter wel succesvol (2-1). Het was zijn vijfde treffer voor Fenerbahçe deze competitie.

Galatasaray wist echter vrijwel onmiddelijk weer gelijk te maken. Uiteraard Hakan Sükür was de doelpuntenmaker (2-2). Hij blijft van Hooijdonk op de voet volgen met vier treffers. Tuncay, ploeggenoot van Van Hooijdonk, blijft topscorer met 6 doelpunten.

In de 44e minuut had Aslan de score geopend namens de bezoekers. Cesar Prates herstelde echter nog voor de pauze het evenwicht (1-1).

De andere plaatselijke topper tussen Istanbulspor en Besiktas kende ook geen winnaar (1-1). Koploper Besiktas behield derhalve zijn twee punten voorsprong. Fenerbahce is derde met drie punten achterstand. Galatasaray bezet met 11 uit 6 de vijfde plaats.

''Hardrijders zelden beboet''

De landelijke verkeersofficier Koos Spee is de aanhoudende kritiek op het handhavingsbeleid van de maximumsnelheid in ons land meer dan beu. Volgens hem worden hardrijders in Nederland bijna nooit bekeurd, in verhouding met het aantal overtredingen dat zij begaan.

Zo werden er vorig jaar bijna twee miljard snelheidsovertredingen gesignaleerd door justitie, via het netwerk van meetlussen dat onder het wegdek van rijks- en provinciale wegen ligt. Maar het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) verstuurde vorig jaar bijna 7 miljoen boetes. Met 7 miljoen automobilisten betekent dat gemiddeld één boete per persoon per jaar. Uitgaande van die twee miljard overtredingen zou de gemiddelde automobilist in Nederland dus ruim 285 keer per jaar de maximumsnelheid overtreden.

Van de beboete snelheidsovertredingen werd in 2002 ruim 3,6 miljoen binnen de bebouwde kom gepleegd, 1,7 miljoen op autosnelwegen en ruim 1,5 miljoen buiten de bebouwde kom.

Volgens Spee bestaan er ''helaas'' nog altijd mensen die menen dat flitspalen alleen tot doel hebben de staatskas te spekken. ''Zij bagatelliseren via websites de verkeershandhaving en spreken over een hetze tegen de automobilist. De cijfers bewijzen dat er geen jacht op de automobilist wordt gemaakt''.

Joodse Defensie Liga actief in Nederland

Realisto en kritische opponent hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Den Haag heeft vanmiddag de omstreden Joodse Defensie Liga (JDL) gedemonstreerd tegen de routekaart voor de vrede. Het protest betekende meteen de officiële start van de Nederlandse afdeling van de Liga.

De JDL wil in Nederland joden gaan beschermen tegen mensen die hen verbaal of fysiek lastig vallen. Hoe, waar en wanneer ze dat gaan doen, is niet duidelijk. De leiding van de Nederlandse JDL-tak was niet aanwezig.

Op het protest op het Haagse Malieveld waren slechts 15 mensen aanwezig. Internationaal werd de JDL (Jewish Defense League) al in 1968 opgericht door de uiterst rechtse rabbijn Meir Kahane. De liga is op dit moment actief in vijftien landen, waaronder de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Rusland en Belgie. De JDL is in Israel sinds 1994 verboden, net als de politieke tak, de Kachpartij. Aanleiding voor de verboden was de moordpartij door een JDL-aanhanger, die tijdens een ochtendgebed 29 Palestijnen doodschoot. In het verleden heeft de JDL ook aanslagen beraamd op Islamitische instellingen in de VS.

De leden van JDL-Holland zijn duidelijk herkenbaar aan hun kleding. Vrijwel allle leden kochten zondagmiddag voor 20 euro een blauw windjack, met op voor- en achterkant een davidster met een gebalde vuist in het midden. De JDL-Holland zegt geen gewelddadige plannen te hebben.

Autosport: Uitslag DTM race van Zandvoort

Christijan Albers won vandaag voor 62.000 toeschouwers de race van Zandvoort, meetellend voor het Deutsche Tourenwagen Masters (DTM).

Christijan AlbersDe van positie drie gestarte Nederlander wist bij de start meteen al Martin Tomczyk in te halen, waardoor alleen Timo Scheider (Opel Astra V8 Coupé) nog voor hem lag. Ze kregen daarop een gaatje van vier seconden met nummer drie Manuel Reuter (Opel Astra V8 Coupé).

Na de eerste pitstop kwam Albers terug van plaats acht tot positie twee. Scheider gaf echter geen krimp. Onderwijl vonden er her en der ongelukken plaats op het circuit. Scheider maakte vervolgens echter een onfortuinlijke pitstop. Een rechterwiel werd niet goed gemonteerd en hij moest even later de auto aan de kant zetten. Albers reed de race vervolgens gecontroleerd uit.

De overwinning is de vierde seizoenzege voor Albers en betekent dat hij over twee weken in de afsluitende race van Hockenheim nog een goede kans maakt op de overall DTM titel. Hij staat momenteel één punt achter op klassementsleider Bernd Schneider (Mercedes-Benz CLK).

Uitslag race 9: Circuitpark Zandvoort
01. CHRISTIJAN ALBERS Mercedes-Benz CLK-DTM 59:40.840
02. Bernd Schneider Mercedes-Benz CLK-DTM + 05.337
03. Mattias Ekström Abt-Audi TT-R + 14.478
04. Manuel Reuter Opel Astra V8 Coupé + 14.975
05. Laurent Aiello Abt-Audi TT-R + 15.368
06. Marcel Fässler Mercedes-Benz CLK-DTM + 24.230
07. Jeroen Bleekemolen Opel Astra V8 Coupé + 27.899
08. Karl Wendlinger Abt-Audi TT-R + 32.329

[update] Grote brand tussen Alkmaar en Heiloo

dollehond had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tussen Alkmaar en Heiloo woedt momenteel een grote brand op het terrein van het regionale vuilverwerkingsbedrijf GP Groot. Brandweerkorpsen uit de gehele regio zijn uitgerukt om het vuur te bestrijden.

GP Groot ligt aan het Noord-Hollandskanaal. De weg daarlangs is in beide richtingen afgesloten door de politie. Boven de Boekelermeerpolder, tussen het kanaal en de Rijksweg A9, hangen grote zwarte rookwolken.

Het gevaar voor naastgelegen bedrijven lijkt vooralsnog beperkt.

Update 21 september, 21:04

De brandweer zal volgens een gemeentwoordvoerder nog zeker tot dinsdag bezig zijn met (na)blussen. De brand is inmiddels wel onder controle, maar de rookontwikkeling blijft groot.

In totaal staat een gebied van 5.000 vierkante meter grof vuil in brand. Gevaarlijke stoffen zijn daarbij volgens de brandweer niet vrijgekomen. De brand is vermoedelijk door broei ontstaan.


FOTO elcastelFOTO elcastel


Bericht werd officieel geplaatst op zaterdag 20 september.

[update] Brand in Maastrichtse glasfabriek

In Maastricht woedt een grote brand in de Verenigde Glasfabrieken. In de fabriek is een oven gescheurd waardoor vloeibaar glas met een temperatuur van 1200 graden celsius naar een benedenverdieping is gestroomd.

Alle werknemers hebben de fabriekshal ongedeerd kunnen verlaten. De brandweer zal de glasoven gecontroleerd laten leeglopen. Ook probeert men de temperatuur van het glas omlaag te brengen, hetgeen volgens de brandweer een langdurig proces zal zijn.

Update 21 september, 21:03

Het gat in de oven is volgens de brandweer gedicht. Men zal nu een nieuw maar kleiner gat in de oven boren, waar het glas gecontroleerd uit kan lopen, via een goot naar het buitenterrein.

De Verenigde Glasfabrieken verwachten in de loop van maandag de oven te kunnen repareren.

Tot 13:00 vanmiddag reden er geen treinen rond Maastricht, in verband met instortingsgevaar van een glassilo. Dat risico was aan het begin van de middag geweken, waarna het treinverkeer vrijgegeven werd.

Bericht werd officieel geplaatst op zaterdag 20 september.

Duitse energieworst nieuwe feestdrug?

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hoe blijven feestgangers wakker tijdens de Duitse bierfeesten? De Duitse slager Johann Drexel heeft gewerkt aan een passend antwoord. Met zijn energieworst hoeft niemand iets te missen van het komende wereldberoemde feest. Dat meldt het Britse internetpersbureau Ananova.

"Na het eten van de worst krijgt men een enorme energiestoot", zegt uitvinder en tevens slager Drexel. "De worst zit vol caffeïne en heeft dezelfde werking als een sterke dubbele espresso". Naast de verkwikkende stof zitten er ook de vitamines B1 en B6 in.

De slager en zijn vrienden hebben de werking van de worst zelf getoetst. In een aantal tests hebben zij in totaal 5.000 worsten verorberd. Hierna voelden de testpersonen zich "significant wakkerder", volgens Drexel.

De worst wordt tijdens het Oktober festival in Munchen op 17 oktober geïntroduceerd. Hierna hoopt Drexel zijn uitvinding te verkopen bij pompstations, discotheken en bioscopen.

Duitsland is niet het enige beoogde afzetgebied, Oostenrijk en Zwitserland maken ook spoedig kennis met de mogelijke nieuwe partydrug.

KPN heeft illegaal belgedrag door

Mistermind had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 37-jarige man uit Enschede is zaterdag aangehouden omdat hij buiten kantooruren regelmatig naar babbelboxen belde. De man bleek gebruik te maken van een valse sleutel om het bedrijf aan de Deurningerstraat binnen te komen.

De zaak kwam aan het rollen nadat KPN het bedrijf attendeerde op het afwijkend belgedrag. Volgens de eigenaar van het bedrijf heeft de chatboxverslaafde voor tenminste 2.000 euro gebeld.

''E-mail verbod bespaart geld''

De Britse mobiele telefoonzaak Phones 4u heeft e-mailen in de ban gedaan. Volgens de directeur van het bedrijf kost het e-mailen veel te veel tijd en gaat gewoon bellen veel sneller. Volgens de zakenman kan het verzenden van een e-mail tot tien keer langer duren dan te bellen. "Bij e-mails krijg je niet onmiddellijk antwoord, terwijl bij een telefoontje wachten niet nodig is".

"Het verbod op intern e-mailen had direct effect", aldus de directeur. ''Iedere bediende wint sinds het verbod gemiddeld drie uur per dag, waardoor we maandelijks 1,4 miljoen euro kunnen besparen''.

Het versturen van privé-mails was al langer bij het bedrijf verboden.

Stoiber boekt spectaculaire zege in Beieren

In de Duitse deelstaat Beieren heeft volgens de eerste prognoses de CSU, de partij van Edmund Stoiber, de verkiezingen op spectaculaire wijze gewonnen.

Partijleider Stoiber, die vorig jaar nog de strijd om het bondskanselierschap verloor van sociaal-democraat Gerhard Schröder, kan deze zege goed gebruiken. Stoiber voerde de verkiezingscampagne onder het motto van 'de linkse regering in Berlijn een lesje leren'.

De CSU behaalde vandaag meer dan 60% van de stemmen. De Beierse SPD moest daarmee een fikse nederlaag slikken, het scoorde zelf nog geen 20% van de stemmen, een historisch dieptepunt. Ook de Groenen konden een feestje vieren, zij behaalde ruimschoots de kiesdrempel van 5% en weten zich met ongeveer 8% van de stemmen verzekerd van afvaardiging.

De overwinning van de Christen Democraten betekent versterking van de partij die al tien jaar aan de macht is in Beieren. Beieren mag momenteel als de gezondste deelstaat van Duitsland gerekend worden. De economische groei is er het sterkst en de misdaadcijfers het laagst.

Schipperskerk vandaag een Klein Hertogdom

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het gehuchtje Schipperskerk bij Born in Limburg heeft de buik vol van Nederland. En daarom heeft het dorpje zich om vijf uur onafhankelijk verklaard. Schipperskerk heet nu een paar uur lang Klein Hertogdom Triervelderkirke.

De 165 inwoners van het dorpje verzetten zich met de ludieke actie tegen de Grensmaasplannen, die voorzien in grootschalige grindwinning bij Schipperskerk.

Schipperskerk blijft nog tot vanavond acht uur uit protest een Klein Hertogdom.

Toch nog geen zekerheid voor Ralf

Morgen vertrekt Ralf Schumacher naar de VS. Het lijkt waarschijnlijk dat hij er weer is bij de GP van Indianapolis, maar zijn deelname daar is nog niet zeker.

Afgelopen week in Schumacher elke dag in het ziekenhuis geweest voor controle. Na een crash tijdens tests op Monza. Ralf leek fit en begon vrijdag voor de GP op Monza met de tests. Hij moest echter zijn plaats aan Marc Gené overlaten nadat hij toch weer te kampen kreeg met hoofdpijn.

Tomas Hoffman, Ralfs persverantwoordelijke, vertelde dat de hoofdpijn nu weg is, maar dat er nog geen honderd procent zekerheid is over zijn deelname. "De uiteindelijke beslissing kan hij pas nemen als hij in zijn wagen zit," meldde hij. "[Ralf] heeft geen last meer van hoofdpijn, hij heeft alles serieus genomen en heeft alleen maar gerust en iedere dag het ziekenhuis bezocht."

Gevaarlijke dieren overal verkrijgbaar

wouterwouter2 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na de opschudding eerder deze week in de gemeente Brielle waar een onbekend aantal levensgevaarlijke Sahara-schorpioenen was ontsnapt, is er een mogelijk groter gevaar ontdekt. Gevaarlijke dieren blijken namelijk makkelijk verkrijgbaar te zijn.

Volgens de Algemene Inspectiedienst van het ministerie van landbouw mogen bijvoorbeeld de meeste schorpioensoorten in Nederland gewoon worden verkocht. Voor de drie soorten die wel worden beschermd, is slechts een vergunning nodig om te mogen handelen. En dat terwijl sommige soorten schorpioenen met hun gifbeet binnen enkele uren een mens om het leven kunnen brengen.

Het houden van deze speciale huisdieren blijkt overigens een grote liefhebberij te zijn. R. van Rossem, eigenaar van een speciaalzaak, spreekt van honderden Nederlanders die giftige spinnen en andere geleedpotigen in huis hebben. Hij vindt de Nederlandse wetgeving lang niet streng genoeg. "Het is vervelend dat iedere winkel zomaar dit soort dieren kan verkopen. Mensen moeten goed worden voorgelicht, omdat ze vaak niet weten waar ze aan beginnen. Mensen die nog geen ervaring hebben met dit soort dieren, krijgen van mij niet gelijk de meest giftige soort mee naar huis. Soms wil ik dat ze zich eerst goed gaan oriënteren."

Volgens Van Rossem zijn er twee soorten liefhebbers te onderscheiden. "Je hebt mensen die oprecht zijn geïnteresseerd in de dieren. Maar er zitten ook genoeg personen tussen die het vooral doen om hun stoere imago op te krikken. Helaas kun je dus op de meest gekke manieren aan dit soort dieren komen."

Handelaar W. van Vliet bood onlangs een aantal keizerschorpioenen aan. Hij kreeg vijftien reacties. "Mensen vinden het vooral leuk om naar de dieren te kunnen kijken. Je kunt het houden van een schorpioen vergelijken met het houden van een goudvis. Mensen doen bij een goudvis ook niks anders dan in de kom kijken."

Bill Gates geeft $168 miljoen aan Mozambique

Roel's Weblog, t1m.n;, Martijn16 en DaNiToNeS hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De rijkste man ter wereld, Bill Gates, geeft 168 miljoen dollar (150 miljoen euro) aan Mozambique voor de bestrijding van malaria. In dat land is de ziekte malaria doodsoorzaak nummer één.

Gates zei zondag in een centrum voor gezondheidsonderzoek in de Mozambikaanse stad Manhica tegen de pers dat de gift "zal bijdragen aan de vermindering van kindersterfte in Mozambique". Kinderen maken driekwart uit van de malariaslachtoffers in het land. Het geld gaat naar preventie- en behandelingsprogramma's en onderzoek naar betere medicijnen tegen de ziekte, die door muggen wordt overgedragen.

De Amerikaanse oprichter en eigenaar van Microsoft is momenteel met zijn vrouw Melinda in Mozambique. De Bill en Melinda Gates Stichting, met een bezit van naar schatting 23 miljard dollar, heeft al miljarden dollars gegeven voor gezondheidsprojecten in diverse landen.

Kvaerner bouwt grootste cruiseschip ter wereld

Bas Lulf had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Noorse concern Aker Kvaerner heeft gisteren een contract met rederij Royal Caribbean getekend voor de bouw van het grootste cruiseschip wat ooit op een tekentafel is ontworpen.

De 'Ultra Voyager' zal in 2006 gaan varen en wordt gebouwd op de Masa Yard in Turku, Finland. Het schip is 15% groter dan de vijf tot nu toe opgeleverde cruiseschepen uit de Voyager-class. Hiermee overtreft de scheepsbouwer zichzelf, want die vijf schepen horen al tot de grootsten ter wereld.

Het nieuwe schip kost 720 miljoen US-dollar, heeft 18 dekken, heeft afmetingen van 399 meter lengte, 38,6 meter breedte en de schoorstenen steken 70 meter de lucht in. Er kunnen 3600 passagiers en 1400 bemanningsleden aan boord. De snelheid op volle zee bedraagt 22 knopen.

Royal Carribbean wil vooral schaalvoordelen behalen met grotere cruiseschepen. De Amerikaanse rederij uit Miami zal dan ook jaarlijks haar accomodatie-capaciteit met 3% uitbreiden. En Kvaerner heeft daarnaast nog een optie voor een zusterschip, op te leveren in 2007.

Purnell vindt Webber van Schumi-klasse

IFord-baas Tony Purnell vindt dat Mark Webber net zoveel potentiële klasse heeft als Michael schumacher.

Webber is nu aan zijn tweede jaar bezig in de formule 1. Hij kwam dit jaar over van Minardi naar Jaguar, waar hij meteen eerste rijder werd. Eerst met Antonio Pizzonia en sinds Hockenheim met Justin Wilson. Webber heeft dit jaar al 17 punten binnengesleept voor zijn team en is persoonlijk verantwoordelijk voor de strijd om de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap.

Purnell vond Webber aan het begin van het seizoen al een 'aardig goede rijder', maar dacht hem nog niet bij de toprijders. Nu denkt hij 'jeming deze kerel is geweldig!' en is verbaasd dat er niet meer mensen zich zo positief over Webber uitlaten. Een en al lof voor de Australiër dus.

Ik zie... BNN

Nog wel ja... BNN, Bart's Neverending Network heet het tegenwoordig. Alhoewel dat Neverending natuurlijk relatief is. 37973 leden zijn er op het moment nog nodig. Nou is het niet de bedoeling dat dit een reclamespotje wordt voor de meest ondergewaardeerde zender van Nederland dus zal ik tussendoor ook even de concurrentie vermelden

Zo is er bijvoorbeeld de NCRV. Daar word je wel lid van, want dan krijg je Willem Wever of Poetry Alive! en natuurlijk het interview met Lex Bohlmeijer niet te vergeten. Wat gaat mij dat kosten vraag je je dan af? Slechts €5,72 per jaar. 1 centje minder en je krijgt Praatjesmakers en Man bijt hond. Helemaal geen gekke keuze dus.

Of je wordt lid van de AVRO. Daar krijg je elke ochtend het gezondheidsplein voorgeschoteld. En de programma's van de andere tribunes: Samen Veilig, Dier en Natuur, AVRO Klassiek en natuurlijk de kunsttribune niet te vergeten. Ik mis alleen de Tribune IQ-loos voor Get The Picture met ons aller Lucille. De kosten voor dit alles: zes euro's per jaar.

En we kijken even verder, dan komen we bij de TROS. 'De grootste familie van Nederland', die hebben dan toch geen leden meer nodig. 'Onafhankelijkheid tekent de TROS: wij zijn geen zuil maar een fundament' valt ook te lezen op de site. Net BNN dus, alleen dan voor de uitgezakte huis tuin en keuken familie. Voor €5,75 wordt je lid van de TROS. En wat heb je dan? Juist ja, Lingo zonder François Boulanger, Cor Bakker op reis, Linda de Mol en zelfs Hans Kazan heeft weer een plek op de TV gevonden lees ik op de TROS-site. Maar, met 'Schone Schijn' heeft de TROS ook nog wat leuks in huis. Als ze het nou gewoon 'Keeping up appearances' zouden noemen was het helemaal geweldig.

Nederland-1-omroep KRO is natuurlijk ook een alternatief. Na even door het programma-aanbod te hebben gesnuffeld komen er toch een paar bekende namen naar boven: ZigZag, Spoorloos, NL Net (toppunt van lokale omroep) en het leuke programma Tien voor Taal waar wij Nederlanders keer op keer van de Vlamingen verliezen. We kunnen zulke programma's toch echt beter zelf maken, dan winnen we nog eens. Maar ook de KRO heeft zo z'n pluspunten. 'Toen was geluk heel gewoon' vind ik erg leuk en ik kon ook erg genieten van Ook dat nog. De nieuwe set-up heb ik nog niet mogen aanschouwen. Of ik nu zo op een optreden van Marian Mudder (die rode van Baantjer) zit te wachten Onderweg naar het lidmaatschap struikel ik over het volgende "De basis is de inspiratie van de katholieke traditie en de band met de katholieke gemeenschap." Niet dat ik er wat op tegen heb, maar het is niet direct een pré voor mij. Hier word je trouwens voor zeven euro lid en krijg je nog zes maal per jaar de KRO-krant ook

Volgende omroep: VPRO. Met veel plezier keek ik hier altijd naar de drie dikke dames op zondagochtend. Tegenwoordig loopt dat een over het paard getilde dame in een rood mantelpakje rond te huppelen met twee mannen getooid in een oranje dan wel roze overhemd. Vroeger hadden we Koot en Bie, nu is de Bieslog over met in het weekend niet eens een echte Bie. We krijgen nu Driek de Gadgetfreak op zondag avond op het internet. Op hun website zie ik verder Noorderlicht, Waskracht en de Nationale Wetenschapsquiz staan. Alle drie op zich aardige programma's, maar die staan dan dus in het rijtje 'Archief'. Helaas kom ik bij de VPRO ook niet goedkoper dan €43 uit, al is dat dan inclusief de gids

En dan nog een op het eerste gezicht geslaagde omroep: de VARA. Jack Spijkerman, dat moet goed zitten denk ik dus en vrolijk surf ik naar de VARA-site om met m'n neus op dit plaatje gedrukt te worden:

Word je niet meteen vrolijk van zegmaar. De VARA heeft dus kopspijkers en ook het altijd leuke Kassa!. Helaas moet de VARA het tegenwoordig zonder Henk Westbroek stellen en zit Marcel van Dam er nog steeds Ook lees ik dat Johnny de Mol bij pappa weg is en nu 'All Stars' wil overtreffen met 'De Band'. Maar er vallen ook pluspuntjes te lezen: "Met specifieke programma's als Kopspijkers, het cabaret en Jules Unlimited bereikt de VARA veel jongere kijkers. Maar we willen meer". Na lang zoeken kom ik er wel achter de VARA een dure omroep is. Zeven euro willen ze van je ontvangen voor een status als ondersteunend lid.

Tja, wat is er nog meer. Ja, we hebben de NOS. De Homepage ziet er vrolijk, fris en toch serieus uit. De programma's zijn uitermate goed zolang we het Eurovisie Songfestival buiten beschouwing laten. Helaas kan je van de NOS geen lid worden

Ej verrek, tegenwoordig is er ook de NPS. Wat is dat eigenlijk, wat doen die? Na even zoeken blijkt dat ze Het Klokhuis maken. Dikke prima en ook Sesamstraat is leuk, al zijn het beide programma's waar ik nu geen behoefte meer aan heb. Een leuke afsplitsing van de NOS geworden, maar ook hier kan ik volgens mij geen lid worden.

Ook bij Teleac/NOT, waar ik op verveelde zondagmiddagen wel eens een cursus Frans gezien heb en waar vroeger op school altijd het SchoolTVweekjounaal gekeken werd, kan je geen lid worden

Als we dan door gaan met het onderzoek komen we bij de EO. Die achterlijke christelijke zender die het alleen maar over God heeft en waar Kut niet mag worden gezegd en dan toch Kaa-Uu-Tee wel wordt toegestaan. Maar je kan er iig lid van worden en ik respecteer een ander zijn geloof dus die eerder genoemde uitlating is dus ook meer bedoeld als stereotype uitlating dan als persoonlijke mening En de echte boer kan niet zonder het Agrarisch Journaal dus is de EO toch nog ergens goed voor. "Voor informatie over lidmaatschap van de EO en abonnementen op onze tijdschriften E-mail: leden@eo.nl - Telefoon: 035-6474645" Nou, dat zal dan ook wel omenabij de 6 euro liggen.

Helaas voor de BOS , HUMAN , IKON , NIK Media , NMO , OHM , RKK , RVU en ZVK ken ik jullie niet en ga ik daarom ook niet een mening ventileren.

Tja... VPRO, VARA, NCRV, allemaal mogelijkheden. Allemaal omroepen die groot zat zijn en dus minder hard op zoek zijn naar leden. En BNN heeft de weblogcompetitie gehad. We zijn dan wel geen eerste geworden, maar het was toch best leuk. Verder vind ik Je zal het maar hebben erg boeiend en zeer leuk gebracht. En nu lees ik net dat Fokke & Sukke naar BNN komen. Ben benieuwd.

Uiteraard waren er vroeger 'echt' leuke programma's. Toen er op het schoolplein vol ongeloof over de Teringtubbies gesproken werd. Of W.K.I.J.S.V.W.M., Bart is helaas niet meer, maar BNN gaat door. En hopelijk volgend jaar ook nog.

En het zou nu helemaal geweldig zijn als je hier heeft surft en dat invult natuurlijk. (Beetje reclame moet kunnen hè).

Overzicht HCE (week 38)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van dit weekend.

PSV is de nieuwe koploper. De Eindhovenaren wonnen voor het eerst in 15 jaar weer eens in Rotterdam (3-1). Ajax werd verslagen door NAC Breda (4-2). Het scenario van vorig seizoen lijkt zich te herhalen.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 38)


DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00 FC Volendam NEC 2 - 3
.
za19.30 ADO Den Haag RBC Roosendaal 1 - 2
za19.30 Willem II FC Zwolle 2 - 1
za20.00 AZ SC Heerenveen 3 - 1
za20.00 Vitesse Roda JC 1 - 1
za20.00 FC Twente RKC Waalwijk 2 - 1
.
zo12.30 Feyenoord PSV 1 - 3
zo14.30 FC Groningen FC Utrecht 1 - 1
zo14.30 NAC Breda Ajax 4 - 2

De stand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2003/2004)

Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 54101315 - 5
2. Ajax 54011210 - 6
3. AZ53111010 - 5
4. Willem II5311107 - 8
5. RKC Waalwijk 530299 - 6
6. NEC 530298 - 8
7. SC Heerenveen530294 - 5
8. NAC Breda 521278 - 6
9. RBC Roosendaal 521276 - 6
10. Feyenoord 521277 - 8
11. FC Groningen 521274 - 5
12. Roda JC513166 - 6
13.FC Twente520366 - 9
14. FC Utrecht512254 - 5
15. FC Volendam511346 - 8
16. Vitesse502324 - 8
17. ADO Den Haag 402323 - 7
18. FC Zwolle501311 - 7

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 38)

De vijfde speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van de afgelopen week en de nieuwe tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 38)
Vrijdag 19 september:
FC Volendam - NEC (2-3)

Zaterdag 20 september:
ADO Den Haag - RBC Roosendaal (1-2)
Willem II - FC Zwolle (2-1)
AZ - SC Heerenveen (3-1)
Vitesse - Roda JC (1-1)
FC Twente - RKC Waalwijk (2-1)

Zondag 21 september:
Feyenoord - PSV (1-3)
FC Groningen- FC Utrecht (1-1)
NAC Breda - Ajax (4-2)


Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2003/2004)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 54101315-5
2. Ajax 54011210-6
3. AZ53111010-5
4. Willem II5311107-8
5. RKC Waalwijk 530299-6
6. NEC 530298-8
7. SC Heerenveen 530294-5
8. NAC Breda 521278-6
9. RBC Roosendaal 521276-6
10. Feyenoord 521277-8
11. FC Groningen 521274-5
12. Roda JC513166-6
13.FC Twente520366-9
14. FC Utrecht512254-5
15. FC Volendam511346-8
16. Vitesse502324-8
17. ADO Den Haag 502323-7
18. FC Zwolle 501411-7


Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager

Uitslagen HCE (21-09-03)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanmiddag.

Feyenoord - PSV (1-3)
6' Kezman 0-1
20' Buffel 1-1
56' Kezman 1-2
74' Vennegoor of Hesselink 1-3

Geel: De Nooijer, Schreuder, Paauwe (allen Fey), Vogel (PSV)

FC Groningen - FC Utrecht (1-1)
3' Tanghe 0-1
21' Salmon 1-1

Geel: Elshot, Landerl, Smit, Schoenmakers (allen Gro), Van de Haar, Tanghe, Zwaanswijk, Chaiat (allen Utr)

NAC Breda - Ajax (4-2)
7' Boukhari 1-0
47' Elmander 2-0
57' Elmander 3-0
70' Sikora 3-1
73' Ibrahimovic 3-2
90'+3 Seedorf 4-2

Geel: Fehér (NAC)

Uitslag Feyenoord-PSV

Feyenoord is na vanmiddag voorlopig verworden tot een middenmoter. In de Rotterdamse Kuip verloor de club met 1-3 van PSV.

De Eindhovenaren kwamen na 7 minuten al op een 1-0 voorsprong door een goal (de 99-tigste) van Mateja Kezman. De topscorer van PSV kon uithalen na een enorme blunder in de Feyenoord-verdediging. Na 20 minuten wist Thomas Buffel de stand gelijk te trekken.

In de tweede helft scoorde Kezman opnieuw, en bracht zijn totaal op 100 goals. Dit toonde hij door zijn shirt uit trekken, waardoor een shirt met het getal 100 zichtbaar werd. In de 75-ste minuut besliste Vennegoor of Hesselink de wedstrijd door uit een draai 1-3 te laten aantekenen.

PSV zette met de overwinning de nederlaag van afgelopen week tegen Monaco recht. De Eindhovenaren hadden voorts in 1988 voor het laatst gewonnen in de Kuip. Kezman blijft met acht goals uit vijf wedstrijden ruimschoots op koers voor het absolute record van topscorer van de eredivisie. Feyenoord haakt voorlopig af in de titelstrijd.

Met dank aan R@b voor de bijdrage

Verdachte moord op afvalbaas gepakt

wouterwouter2 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft vrijdag een aanhouding verricht in verband met de moord op afvalhandelaar J. Burgers. De 57-jarige Nijmegenaar wordt ervan verdacht de 54-jarige Burgers te hebben doodgeschoten op het terrein voor zijn bedrijf. De man zal moordslag of doodslag ten laste worden gelegd als hij schuldig blijkt te zijn.

De politie weet nog niet of de man alleen heeft gehandeld. Er wordt vermoed dat hij mogelijk iemand opdracht heeft gegeven Burgers te vermoorden. Waarschijnlijk is een zakelijk geschil het motief.

Koektrommel brengt broers bij elkaar

HansMij had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door een koop op de veilingsite eBay is een 48-jarige Amerikaan in contact gekomen met zijn twee jaar jongere biologische broer. Bob Kunath werd na zijn geboorte geadopteerd en verhuisde naar Orlando. Zijn adoptieouders hebben hem wel de namen van zijn biologische vader en moeder verteld, hij had daarna tevergeefs geprobeerd met ze in contact te komen. Hij wist ook dat hij nog een broer en zus had.

Via eBay had Kunath, een verzamelaar van koektrommels, een nieuwe trommel gekocht. Toen hij het koekblik ontving, zag hij dat de verkoper dezelfde naam had als zijn biologische vader en ook in dezelfde plaats woonde. Hij stuurde naar zijn naamgenoot een brief terug waarin hij schreef: "Ik heb je iets opmerkelijks te vertellen, het zou iets kunnen zijn voor de show van Oprah Winfrey". Nadat Kunath het één en ander had uitgezocht, kwam hij erachter dat ze broers van elkaar zijn.

Bowie voorziet einde muziekindustrie

De 56-jarige poplegende David Bowie ziet het somber in voor de muziekindustrie. In een interview met het Duitse blad Stern zegt Bowie dat hij er van overtuigd is dat de muziekindustrie "zal ineenstorten''. Volgens hem betekent de voortdurende populariteit van het internet het einde van de muziekindustrie: ''Vooral het verouderde systeem van de distributie en de marketing zal wegvallen. Het is enkel nog een kwestie van jaren''.

De popster zelf lijkt daar niet echt rouwig om te zijn: ''Muziek is vandaag de dag zo toegankelijk als water of elektriciteit. Wij beleven momenteel al enorme veranderingen door het internet. De mensen downloaden iets van het net, hermixen het en sturen het verder. De song op zich is binnenkort enkel nog ruw materiaal''.

Bowie was één van de eerste musici die de mogelijkheden van het internet voor zijn werk gebruikte. Pas geleden nog was er een soort openingsconcert voor zijn nieuwe album "Reality", voordat de CD te koop was. Het concert werd per satelliet uitgezonden in 22 landen en toeschouwers konden Bowie via internet vragen stellen.


Bowie, in de tijd dat zelfs singles nog zeer goed verkochten.

Anti-regeringsbetoging in Tel Aviv

In Tel Aviv hebben gisteren zo'n 6.000 demonstranten betoogd tegen het regeringsbeleid inzake de Palestijnse kwestie. Ze eisten de terugtrekking van de Israëlische soldaten uit de Palestijnse autonome gebieden op de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook.

De betogers waren ook kritisch over de Israëlische liquidatiepolitiek van radicale Palestijnen. Volgens hen veroorzaakt dat juist een spiraal van geweld. De demonstranten eisten verder het aftreden van de regering van premier Ariel Sharon.

Uitslag Feyenoord - PSV

Feyenoord is na vanmiddag voorlopig verworden tot een middenmoter. In de Rotterdamse Kuip verloor de club met 1-3 van PSV.

De Eindhovenaren kwamen na 7 minuten al op een 1-0 voorsprong door een goal (de 99-tigste) van Mateja Kezman. De topscorer van PSV kon uithalen na een enorme blunder in de Feyenoord-verdediging. Na 20 minuten wist Thomas Buffel de stand gelijk te trekken.

In de tweede helft scoorde Kezman opnieuw, en bracht zijn totaal op 100 goals. Dit toonde hij door zijn shirt uit trekken, waardoor een shirt met het getal 100 zichtbaar werd. In de 75-ste minuut besliste Vennegoor of Hesselink de wedstrijd door uit een draai 1-3 te laten aantekenen.

Zie voor meer voetbalnieuws Voetbal.fok.nl

Virtuele zondag?

Ooit trokken we er met mooi weer op uit en bezochten we een dierentuin of we streken neer op een terrasje om naar leipe/leuke mannen-en meiden te kijken, je sliep lekker uit in gepaste nachtkleding..kortom ..een echte zondag begint bij jezelf...uitwaaien aan het strand zonder! zand in je ogen ..Bovenstaande kan tegenwoordig allemaal op de virtuele snelweg.

O jah, de cameltoe's van vrouwen kende ik al maar dat ook mannen tegenwoordig een plaatjes op die Report site hebben wist ik nog niet
(bij foto 5 moest ik plots denken aan een bezoekje bij de ouders van mijn allereerste *serieuze* vriendje, de aanstaande ex-schoon-pappie ging tegenover mij zitten in een korte broek met wijde pijpen...over het uitzicht wat ik ruim anderhalf uur had hoef ik waarschijnlijk niets meer te vertellen..)

Nog een leuke site als afsluiter voor deze wondermooie zondag!

Huid bleken is linke bezigheid

Je huid een paar tinten opbleken is een risicovolle bezigheid. De crèmes die ervoor worden gebruikt zijn in Nederland dan ook verboden, maar toch blijken nogal wat vrouwen ze hier te gebruiken, zo concludeert het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel).

In landen zoals Nigeria en Mali gebruikt 60- tot 70% van de vrouwen deze middelen. Dat is niet zonder gevaar, want er zijn veel bijwerkingen: smeer je te lang door dan kunnen knobbels in de huid ontstaan. Ook kan de crème bij langdurig gebruik het tegenovergestelde effect hebben. Dan onstaan juist donkere plekken, die niet makkelijk meer weggaan.

Het Nivel hield in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid een onderzoek in Nederland. Het zijn voornamelijk vrouwen uit Ghana die de huidverblekers gebruiken. Bijna de helft van hen, 44%, zegt de crèmes op de huid te smeren. Turkse (2,5%), Marokkaanse (1%), Antilliaanse en Surinaamse (3,5%) vrouwen gebruiken ze nauwelijks.

De reden dat vrouwen de crèmes gebruiken ligt in het feit dat een aantal mannen een lichtere huid mooier/aantrekkelijker vindt, en dat de vrouwen menen met een lichtere huid hoger op de maatschappelijke ladder te (kunnen) staan.

Ambulance botst tegen auto: patiënte overlijdt

marcvries en Roel's Weblog hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een botsing tussen een ambulance en een auto is zaterdagmorgen een 21-jarige vrouw uit Utrecht, die in de ambulance werd behandeld, overleden. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Bij de botsing raakten twee verpleegkundigen gewond.

De vrouw was opgehaald nadat zij een hartstilstand had gekregen. De ambulanceverpleegkundigen waren op weg naar het ziekenhuis bezig de vrouw te reanimeren, toen de botsing plaatsvond. Of de vrouw is overleden aan de botsing of de hartstilstand is nog onduidelijk.

DJ Tiësto trekt veel publiek in Breda

In Breda zijn gisteravond veel mensen komen kijken en luisteren naar de dvd-presentatie van dj Tiësto. De Grote Markt werd zelfs afgesloten toen het maximum van 10.000 mensen bereikt was. Zo'n 3.500 andere bezoekers moesten genoegen nemen met een plaatsje in een van de zijstraten.

De dvd bevat het concert dat Tiësto in mei gaf in het Gelredome in Arnhem. Vanaf 20.00 uur werd het op een scherm van bijna 50 vierkante meter op de Grote Markt in Breda vertoond. Tiësto zelf gaf ook een optreden.

Tijdens het concert kwamen bij de politie twintig klachten binnen over de harde muziek. De milieuklachtenlijn ontving zeventien klachten. De gemeente had een vergunning afgegeven voor het produceren van een geluidsniveau tot 102 decibel.

Brandstichtingen in Heemskerk

In het Noord-Hollandse Heemskerk hebben vannacht meerdere branden gewoed. Twee daarvan veroorzaakten een miljoenenschade. De branden zijn vrijwel zeker aangestoken.

De eerste twee branden ontstonden vlak na elkaar rond vier uur in twee schuren. In één van de schuren, eigendom van een leliekweker, lagen drie medewerkers in een caravan te slapen. Zij konden op tijd ontkomen. De andere brand was in een loods en een paar vuilcontainers op ongeveer 500 meter afstand van de eerste brand. Dit gebouw brandde deels af.

Een uur later moest de brandweer nog een brand in een container blussen. Nog wat later op de ochtend was er nog een poging tot brandstichting in de brievenbus van een naburige woning.

Column: Hebben wij samen geknikkerd?

Zo'n anderhalve week geleden vond het acht uur journaal het nodig om een stukje van de uitzending te wijden aan de opnames voor de Nederlandse speelfilm Floris. Ene Floris van Rosemond leefde ergens in de middeleeuwen, had voortdurend ruzie met de een of andere graaf en blijkbaar was heel 10-jarig Nederland in 1969 in de ban van deze dappere ridder. Hoog tijd dus voor een reportage op locatie. Een verslaggever, iemand van een jaar of dertig, stond met een prachtig speelgoedschildje voor de camera en stelde de vraag: Waar was jij toen in 1969 Floris werd uitgezonden? Vast in je pyjama voor de buis!

Scheidsrechter zwaar mishandeld

Sjimmie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Groningse scheidsrechter is gisterenmiddag bij de amateur voetbalwedstrijd DIO Groningen 4 tegen VVK 3 in de 5e klasse O op het sportcomplex bij Kardinge zwaar mishandeld. Een van de spelers van VVK kreeg geel. Nadat deze speler daarna ook nog rood kreeg, kon deze zich niet meer in bedwang houden. Vooral omdat het team met 3-1 achterstond.

De 63-jarige scheidsrechter Van Vliet werd geschopt en geslagen. Ook andere spelers gingen zich ermee bemoeien. De scheidsrechter was geruime tijd bewusteloos. Hij zal aangifte gaan doen. Ook de KNVB zal ingelicht worden. Het bestuur van VVK is van plan de betrokken spelers te royeren.

Máxima staakt werkzaamheden

ToBe meldde ons via de newssubmit het volgende herschreven bericht. Ook dank aan wouterwouter2 voor het melden.

Prinses Máxima staakt op advies van haar behandelende artsen haar werkzaamheden. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst gisteren bekend gemaakt. Máxima is nu iets meer dan zes maanden zwanger en moeder en kind maken het volgens de artsen goed.

De prins en prinses zouden op 23 en 24 september voor een werkbezoek aan St. Petersburg gaan, maar Prins Willem-Alexander gaat nu alleen.

Sinouh vol berouw na blunder

Keeper Khalid Sinouh wilde zaterdagavond na zijn fout in de tweede minuut van de verloren wedstrijd tegen FC Twente (1-2) wel door de grond zakken. Dat het eigen doelpunt eigenlijk niet zat, vergat hij daarbij kennelijk.

Bij de actie -een terugspeelbal- wilde Sinouh de bal achter zijn standbeen langs halen om het spel voort te zetten. De keeper raakte de bal echter vrijwel niet waardoor die richting doel rolde. Als een haas achterhaalde Sinouh de bal en schopte deze ruimschoots voor de lijn nog weg. De grensrechter gaf echter een doelpunt aan, wat scheidsrechter Rien Koopman overnam. Na afloop van de wedstrijd erkende deze dat de goal inderdaad niet geteld had behoren te worden. Dit zou eens te meer pleiten voor hulpmiddelen.

Sinouh voelde zich onverminderd schuldig. "Als ik een gaatje in het veld had gezien, dan was ik erin gekropen. Ik kon het gewoon niet geloven en ben er kapot van. Ik kan wel janken."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.