Vijf gametips voor de maand juli

6. Mega Man X Legacy Collection

Capcom brengt haar spelen graag opnieuw uit. Eerder was er al een collectie voor de klassieke Mega Man-games en binnenkort kunnen we aan de gang gaan met de Mega Man X-games. Mega Man X, voor wie het niet meer weet, begon eigenlijk als een 'meer volwassen' spinoff. Het is natuurlijk nog steeds een 2D-platformer, maar de mechanieken zijn ook uitgebreid.

De collectie is opgesplitst in twee delen die apart of als bundel worden verkocht (20 euro ieder). De eerste collectie bevat X1 t/m X4, die over het algemeen geliefd zijn. De tweede collectie bevat X5 t/m X8. Deze tweede collectie raden we eigenlijk niet aan, want vooral X6 en X7 zijn niet te pruimen. Tijdens die twee delen kun je gerust zeggen dat Capcom het even had opgegeven.

Beide collections bevatten een uitgebreide gallery, waarin je illustraties, muziek, video's en allerlei promotiemateriaal van alle games kunt bekijken. Verder is er een nieuwe modus genaamd X Challenge. Hierin word je uitgedaagd om voor het eerste tegen twee bazen tegelijk te vechten.

Mega Man X Legacy Collection 1 en 2 komen op 24 juli uit voor PS4, Switch, Xbox One en pc.