FOK!filmchicks: First Date Mov(i)es

Stel je voor: het is vrijdagavond, acht uur. Over een half uur staat je date op de stoep om samen met jou je bank uit te proberen (oo-er) onder het genot van een film. Paniek natuurlijk, want galant (of misschien gewoon lui) als hij is laat hij jou de film kiezen. Hij ja, we gaan er in deze situatie van uit dat je van het vrouwelijk geslacht bent. Maar heren... niet afhaken: we geven je hier waardevolle filmtips om een onvergetelijke eerste indruk te maken, dus lees en leer!

Welke film wordt het? Kies je een film die hij weet te waarderen en waarbij jij heel oncharmant het bord met hapjes weg zit te stouwen? Of ga je voor een romantische dramafilm waarbij jij hysterisch (en wederom oncharmant) zit te huilen terwijl hij na een half uur het toilet op vlucht om een KLB-topic aan te maken?

Omdat first dates al genoeg stress opleveren (zul je zien dat je kat uitgerekend die avond een haarbal voor zijn voeten uitkotst) en bovenstaande situaties dus niet wenselijk zijn, hebben we een aantal filmmogelijkheden voor je op een rijtje gezet die zeker het overwegen waard zijn.

Captain America poging 2

Wat: Captain America: The First Avenger (2011)
Waarom: Je date denkt 'Fijn, zo'n meid die niet alleen naar van die wijvenfilms kijkt!' en jij hebt ondertussen alleen maar oog voor de rollende spieren van Chris Evans, denkt 'had ik mijn benen nou geschoren?' en hoopt dat je verse vriendje na afloop niet uitgebreid van gedachten wil wisselen over het verhaal. But then again, het is een man, dus dat risico is vrij klein.
Nadeel: Samuel L. Jackson doet ook mee. Er bestaat dus een kans dat de rest van de avond gevuld wordt met een gepassioneerde monoloog over deze held.

Monster

Wat: Monster (2003)
Waarom: Deze film is bij uitstek geschikt om te laten zien dat jij Heel Normaal bent en een perfecte vriendin zou zijn. Fijne bijkomstigheid: Charlize Theron is eens niet op haar mooist, dus het maakt niet uit dat je die mee-eter op je neus niet hebt kunnen camoufleren.
Nadeel: Het blijft Charlize Theron....

Rango

Wat: Rango (2011)
Waarom: Lachen breekt het ijs! En lachen kan volop bij deze Oscar winnende animatiefilm. De stem van Rango wordt bovendien verzorgd door Johnny Depp, niet de meest onaantrekkelijke acteur om aan te denken.
Nadeel: Ben er zeker van dat je geen etensresten tussen je tanden hebt voordat je je hoofd achterover werpt en je meest aantrekkelijke lach laat zien.

PS I love you

Wat: P.S. I Love You (2007)
Waarom: Eerlijk is eerlijk, er zijn ook mannen die niet vies zijn van een romantische film. Mocht je zo'n type aan de haak hebben geslagen, dan is deze rolprent ideaal om de sterke schouder van je date op te zoeken en een perfect getimede traan over je wang te laten rollen. Move over, Maxima!
Nadeel: Gerard Butler én de blote kont van Jeffrey Dean Morgan? Daar steekt je date wel erg schril bij af.

Wat: The Cabin in the Woods (2012)
Waarom: Met deze film sla je twee vliegen in één klap! Hij mag naar een echte mannenfilm kijken én hij mag zich stoer voelen omdat hij jou moet beschermen. Je bent namelijk zooo bang...
Nadeel: Dates die tegenvallen zijn jammer. Dates die tegenvallen en vervolgens niet naar huis durven zijn irritant.

CL Ynske Date Movies
Foto: Serena Cloodt

DISCLAIMER: FOK! kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de uitkomst van je date, het al dan niet kotsen van je kat en/of eventuele andere narigheden.