Foto's: Nu of nooit - Voorronde 2

Nu of Nooit is dé Limburgse bandwedstrijd, waarbij de deelnemende bands strijden om de hoofdprijs: een plek op Pinkpop. Voor de 2011-editie schreven zich 85 bands in, waarvan er 25 geselecteerd zijn om in voorrondes te bewijzen dat zij op Pinkpop horen te staan. Pas na de laatste van 5 voorrondes wordt de selectie voor de finale bekendgemaakt.

FOK!fotografe Serena Cloodt was ook bij de tweede voorronde, en maakte de volgende reportage.

De band Van Gelder trapte de avond af tijdens de tweede voorronde van Nu of Nooit 2011. Een volle zaal in de Muziekgieterij zorgde ervoor dat de sfeer er goed in zat toen de band in het dialect de avond opende. Verschillende genres, van ballads tot rock muziek en een cover het nummer 'Venloose Band' (We're an American Band-Grand Funk Railroad)
Een goede band die lekker op het podium stond, waarbij het publiek duidelijk aangaf het optreden erg te waarderen.

Daarna was het de beurt aan The Gainsay. Jaren '80 muziek met een eigen draai. Een combinatie van rock, discodrums en een herkenbaar geluid dat de 5 heren neerzetten is een herkenning voor de dansvloer.

Madi heeft al eerder de Kunstbende van 2009 op haar naam geschreven met 2 pianoliedjes. Een zelfverzekerde dame die het publiek met haar zangkwaliteiten meetrekt. Samen met een goede begeleidingsband staat er een groep artiesten op het podium dat duidelijk plezier heeft in het maken van muziek.

Op het moment dat The 8th Day op het podium staat weet je dat er een totaal andere muzieksoort aangesneden gaat worden. Rock/metal muziek die de zaal inknalt, lang niet al het publiek vaart mee op de golven van de muziek. Maar een deel van het publiek heeft zeker staan genieten van de gitaarsalvo's die ondersteund werden door aardige drums.

Lesoir is de band die de avond afsluit. Al snel nadat Lesoir begonnen is met spelen, gaat het publiek er helemaal in op. De muziek die zij brengen ligt in de richting van The Gathering, in combinatie met hele zachte stukken. Zelfs een dwarsfluit werd ingezet door de zangeres waardoor de muziek heel breekbaar mooi werd.

De Muzikant van de Avond werd op het einde bekend gemaakt: Miguel Frissen (bassist The Gainsay).

Een toffe avond, waarbij de jury het nog moeilijk gaat krijgen om uit al dit Limburgse Talent een winnaar te gaan kiezen.

Foto's en tekst: Serena Cloodt