Help ziekten bestrijden met je computer

Vanaf 1 juni gaat de vierde zogeheten 'stampede' van start, waarbij een grote groep computergebruikers hun krachten bundelt en hun computers voor een goed doel inzet. Ditmaal is de keus gevallen op het project Find-a-Drug, dat zoekt naar medicijnen voor ziekten als kanker, AIDS en malaria. Voor het eerst zal ook FOK! aan deze actie meedoen. Daarbij kunnen we de hulp van iedereen gebruiken!

De stuwende kracht achter de stampede wordt geleverd door de Dutch Power Cows (DPC), een team dat aan diverse rekenprojecten meedoet en dat je wellicht kent van Tweakers. Alles in deze projecten wordt gedaan met een programma dat berekeningen uitvoert op de momenten dat de processor niet actief wordt gebruikt. De computer wordt er dus niet langzamer van. Zo ook de Find-a-Drug client, die chemische reacties simuleert tussen moleculen en eiwitten die betrokken zijn bij ziekten, in de hoop dat zo'n molecuul als basis voor een medicijn kan dienen.

Het leuke van deze projecten is dat er ook wordt bijgehouden wie er aan bijdraagt, en hoe veel. Individuele deelnemers kunnen zich verenigen in teams, en zo met andere teams strijden om de eerste plaats in het klassement. DPC bewijst al jarenlang dat ons kleine landje tot veel in staat is op dit gebied.

Ditmaal heeft FOK! voor het eerst ook een eigen stampedeteam, dat gaat proberen de Tweakers te verslaan. De stampede duurt een maand, en je mag zelf bepalen hoe lang je meedoet. Je zit dus nergens aan vast.

Lijkt het je wat om met andere FOK!kers de competitie aan te gaan, en tegelijkertijd je pc in te zetten voor een goed doel? Volg dan het onderstaande (korte) stappenplan, wat je niet meer dan een paar minuten kost!

1) Download de client voor Windows of voor Linux.
2) Installeer de client, en vul daarbij je correcte gegevens in.
3) Vul als teamnummer 2047 in, waarmee je het DPC-team versterkt.
(Het teamnummer kun je invullen als je op 'Advanced' klikt na het invullen van je email.)
4) Join het FOK! stampedeteam door je naam in te vullen.

Wil je wel graag meedoen, maar kom je ergens niet uit? In Digital Corner op het forum is een speciaal topic geopend waarin je al je vragen kwijt kunt. Hier kun je alvast zien wie er meedoen.

Schopje op 1 juni 07.21 uur
Vandaag is het zo ver, de stampede gaat officieel van start. Als je nog mee wilt doen, kun je jezelf nog de hele maand juni inschrijven volgens de bovenstaande stappen. Vanaf vandaag zijn er ook statistieken beschikbaar, ondere andere op een pagina speciaal voor het FOK!-stampedeteam!

Iedereen die mee doet veel plezier (en succes)!