The Babymakers

Olivia Munn! Die naam zegt hier niet zo veel, maar fans van The Newsroom kennen deze Amerikaanse actrice inmiddels wel. Ze speelt één van de hoofdrollen in de film The Babymakers, een film die een jaar na zijn Amerikaanse release de weg naar de Nederlandse bioscopen heeft gevonden. Meestal betekent dat niet veel goeds. Is dat ook bij The Babymakers het geval?

Babymakers poster

De film gaat over Tommy (Paul Schneider) en Audrey Macklin (Munn), een jong, pasgetrouwd stel dat samen een kinderwens heeft. Ze proberen en proberen, maar het lijkt maar niet te lukken. Na een test blijkt dat Tommy 'langzaam zaad' heeft. Dit brengt natuurlijk een shock teweeg, maar Tommy weet zeker dat dit niet kan. Jaren geleden heeft hij namelijk regelmatig zijn zaad achtergelaten bij een spermabank, om de verlovingsring voor Audrey maar te kunnen betalen. Een donor ziet hij niet zitten, dus er zit maar één ding: hij wil zijn goedje terug, en samen met zijn vrienden gaat hij de spermabank beroven.

Een komische set-up, die komt uit de handen van het Broken Lizard-team. Deze komieken waren eerder verantwoordelijk voor films als Super Troopers(hilarisch) en Beerfest. Dat gegeven, tezamen met het leuke uitgangspunt van deze film, zou moeten kunnen leiden tot een komische film. Helaas worden die verwachtingen niet waargemaakt. De film gaat al snel aan de haal met de eenvoudige poep- en plasgrappen, hoewel er ergens aan de start van de film wel een heel komische situatie ontstaat met een badkamer.

Babymakers screen 1
Proberen ze hier het zaad aan te moedigen?

Na een halfuur worden de grappen echter al snel erg flauw. Wel leuk is de rol van Jay Chandraheskar (die ook de regie voerde) als Indiaanse maffiabaas Ron-Jon. Hij speelt zijn rol ontzettend over-the-top met een dik aangezet accent. Helaas is dit wel het hoogtepunt van de film. De rest van de film wordt opgevuld met onnodig lange set-ups, flauwe herhalende grappen en een tenenkrommend grappig bedoelde scène als Tommy zijn zaad probeert terug te krijgen van een homoseksueel paar. Olivia Munn is, onder andere dankzij haar rol in The Newsroom, bezig aan een doorbraak. Het is jammer dat ze om daar te moeten komen eerst in dit soort films heeft moeten spelen. Ze verdient en kan beter. Ook Paul Schneider kan beter. We hebben nog niet veel van hem gezien, maar hij speelde altijd bijrollen waar je op kon bouwen. Ook hij heeft inmiddels in The Newsroom een rolletje gehad, dus wie weet.

De film kan best leuk zijn met een groep vrienden en een biertje, of als je van flauwe grappen houdt. Je zult echter merken dat je al snel de interesse in de film begint te verliezen waardoor dit een weinig memorabele losse flodder wordt, net zoals het zaad van de hoofdpersoon. De film draait slechts in een aantal zalen, en kans zit erin dat die voor een groot deel leeg zullen blijven.