CD: Alamo Race Track - Black Cat John Brown

Het borrelt bij Excelsior Recordings. Neen, het bruist. Neem nou Alamo Race Track. Ambachtelijke rock-pop muziek, maar hun clip was een sensatie op Youtube. Meer dan 200.000 keer bekeken, en dat allemaal door de buzz. Neen, wederom en wel driewerf neen, zeker niet alleen door de buzz van een filmpje opgenomen in de kleedkamers van Tivoli, Utrecht.


Want wat interesseert een hype? Alamo Race Track maakt mooie muziek, daar gaat het om. Het heeft een bepaalde intimiteit, die vooral bepaald wordt door de wijze waarop de (soms gedubbelde) zang in de muziek gemixt is. Alsof ze hun muziek altijd in een al dan niet volgepakte warme kleedkamer opnemen. Ze rocken, maar wel op een meer verfijnde wijze, maar tegelijkertijd op een beetje hoekige manier. Geen gerag op Black Cat John Brown, en dat maakt de muziek zeker spannender. Als een donkere lucht aan de horizon, waar her en der de zon doorheen straalt. Gaat het onweren of wordt het mooi weer?

Het titelnummer, Black Cat John Brown, over een zwerfkat die regelmatig opduikt bij zanger Ralph Mulder, is niet helemaal illustratief voor het album. Eigenlijk zijn er aardig veel muziekstijlen en -verwijzingen te vinden op dit album. Misschien mede daardoor is het een album wat beter wordt bij meedere luisterbeurten, omdat je er telkens nieuwe details uitpikt. Daarom ook een album waar veel te horen is, en wat niet snel zal vervelen. Een blijvertje dus. Veel meer dan een verwaaid filmpje op Youtube, dat over twee weken bij het digitale vuilnis wordt verpakt.


Label: Chrysalis/Excelsior Recordings Releasedatum: 23 oktober 2006
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!