RiMS Racing

De naam van Raceward Studio laat al weten wat voor soort games ze maken. RiMS Racing is een motorrace-game. We mochten met een early build aan de gang. RiMS Racing bestaat uit drie grote pijlers: motoren en motoronderdelen kopen, sleutelen en optimaliseren van je motor met die onderdelen en natuurlijk racen om geld te verdienen en nieuwe, betere spullen te kopen.

Alleen al aan die onderdelen kun je heel veel tijd kwijt zijn. Acht fabrikanten hebben meegeholpen om een van hun snelste motoren in RiMS Racing te krijgen. Het gaat om de Aprilia RSV4, BMW M1000 RR, Ducati Panigale V4R, Honda CBR1000 RR, Kawasaki Ninja ZX10 RR, MV AGUSTA F4 RC, Suzuki GSXR-1000 en YAMAHA YZF R1. Daar kun je dan van alles aan versleutelen met meer dan 500 officiële onderdelen die je kunt kopen van je prijzengeld voor desbetreffende motoren.

RiMS Racing (Foto: Nacon)

De makers van RiMS Racing zijn echte liefhebbers en hebben dan ook gezorgd dat je niet alleen je banden kunt aanpassen. Luchtfilters, remschijven voor en achter, remkabels, ketting, remvloeistof-reservoir, het gaat best ver. Er zijn zo’n 45 soorten onderdelen aan te passen. Je moet dus niet alleen kunnen rijden, je moet ook een monteur zijn om te begrijpen wat je vervangt of onderhouden moet.

Gelukkig is er hulp door middel van de Motorbike Status Check. Tijdens elke race of training kun je de realtime status van je motor opvragen. De game pauzeert en laat je een complete analyse zien hoe het is gesteld met je schokbrekers, banden en elektronisch systeem. Hierdoor leer je hoe je de motor kunt optimaliseren voor snelheid en wegligging. Dat racen en optimaliseren door middel van de Motorbike Status Check doe je in de Career Mode, Single Race Private Testing en Racing Tutorial. De bekende tracks zijn aanwezig, zoals de Nurburgring, Silverstone en Suzuka, maar ook wegen zoals de Great Victoria Desert en Million Dollar Highway.

RiMS Racing (Foto: Nacon)

In de Career Mode van RiMS Racing speel je eigenlijk in een hub waar je rondom de racekalender moet plannen. Races op de kalender zijn trainingen, testritten, events van fabrikanten of tegen enkele tegenstanders. In die hub leid je je team op door middel van skilltrees waardoor ze beter in hun rol worden. Daardoor gaan bepaalde procedures sneller, of weten ze je meer te vertellen over de weg- of weeromstandigheden. Ook kun je door betere crew op te leiden kortingen op je onderdelen krijgen of een groter magazijn voor al die onderdelen krijgen.

En natuurlijk koop je in de hub je motor en onderdelen om je racemonster te upgraden en te onderhouden. Je zult dus ook een voorraad van reserve-onderdelen moeten bijhouden. Met al die aanpassingen aan je motor zou je haast vergeten dat je ook de motorrijder, jezelf dus, kunt aankleden met allerlei officiële kleding en accessoires.

RiMS Racing heeft ook multiplayer. Het is niet zo heel uitgebreid, er zijn online challenges, online custom races of cups en lokale splitscreen om tegen elkaar te racen. Nog twee features: er is nog een photomode om je compleet aangepaste motor vast te leggen en allerlei rijstatistieken voor de cijfergeilaards.

RiMS Racing komt 19 augustus uit op Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4, Switch en pc.