Griezelen in first-person horror A Quiet Place: The Road Ahead

John Krasinski, die de meesten zullen kennen als Jim Halpert uit de comedy-hitserie The Office, regisseerde in respectievelijk 2018 en 2020 de horrorfilms A Quiet Place en A Quiet Place Part II. Deze horrorfranchise krijgt nu een game spin-off onder de noemer A Quiet Place: The Road Ahead en moet dit jaar nog verschijnen.

We spelen als Alex, een asmatische student die samen met haar vriend Martin probeert te overleven in een postapocalyptische wereld waarin extreem gevaarlijke, buitenaardse schepsels de verwoeste overblijfselen van de planeet afstruinen. De enige manier om uit de klauwen van deze wezens te blijven is om zo stil mogelijk te blijven. Qua gameplay draait het dus ook vooral heel erg om stealth, om zo geruisloos mogelijk de wezens die het op ze voorzien hebben, te ontlopen.

Toch is er ook genoeg ruimte voor actie en zien we in de trailer onder andere de hoofdpersoon met een shotgun losgaan op de aliens. Bekijk die hieronder - A  Quiet Place heeft nog geen exacte releasedatum maar staat dus wel gepland voor 2024.