Herdenkingsconcert Hazes succes

In september 2004, drie en een half jaar geleden alweer, stierf André Hazes. De begrafenisceremonie vond destijds plaats in de Amsterdam Arena. Een door zijn weduwe Rachel Hazes georganiseerd herdenkingsconcert dat gisteren plaatsvond in diezelfde Arena was een groot succes.

Samen met Dré in Concert, heette het evenement. Tientallen bekende en minder bekende Nederlanders werkten eraan mee. Ook Hazes zelf 'was aanwezig', op beamers geprojecteerd. Zijn dochters hadden de openingsact met het nummer Het is koud zonder jou, waarna onder andere Frans Bauer, Gerard Joling, Karin Bloemen, Trijntje Oosterhuis, Xander de Buisonjé, Carel Kraaijenhof en Lee Towers één of meerdere liedjes met 'Dré' zongen.

De opkomst was veel lager dan bij Hazes' begrafenis, al was het opgekomen publiek wel fanatiek in het meezingen van Hazes' grootste hits. "Het voelt vreemd om zo dicht bij Dré te zijn, en dan ook nog op deze plek", aldus weduwe Rachel. In september 2009, vijf jaar na André's overlijden, is de première van een door Joop van den Ende en Rachel Hazes te produceren musical, waaraan binnenkort wordt begonnen.