Beetlejuice Beetlejuice haalt $145 miljoen binnen in eerste weekend

Michael Keaton keert terug in zijn iconische rol als Beetlejuice, en met succes. De langverwachte opvolger, Beetlejuice Beetlejuice, geregisseerd door Tim Burton, opende wereldwijd met een indrukwekkende $145 miljoen (€ 131 miljoen) aan de box office. Dit resultaat plaatst de film op de tweede plaats van best presterende september-openingsweekenden in de Verenigde Staten, net achter de horrorhit IT van Andy Muschietti. Voor sterren als Winona Ryder, Jenna Ortega en Catherine O'Hara is dit zelfs hun beste box office start ooit.

In de Verenigde Staten bracht Beetlejuice Beetlejuice een indrukwekkende $110 miljoen (€ 100 miljoen) op, terwijl de internationale markt $35 miljoen (€ 31 miljoen) bijdroeg. De film scoort dus verrassend goed, vooral in een tijd waarin de bioscoopbezoekcijfers zijn afgekoeld na de enorme successen van Inside Out 2 en Deadpool & Wolverine. In Nederland haalde de film in het eerste weekend ruim een half miljoen euro binnen.

Of het nu de griezelige sfeer van het Halloween-seizoen is, nostalgie voor de originele film, of de aantrekkingskracht van populaire actrice Jenna Ortega (met haar 38 miljoen volgers), de film weet duidelijk veel mensen naar de bioscopen te trekken. Het lijkt erop dat Keaton's excentrieke, griezelige Beetlejuice opnieuw in de smaak valt, en fans hopen al op een derde film om de trilogie af te ronden.

Beetlejuice Beetlejuice
Beetlejuice Beetlejuice