Ricciardo krijgt ultimatum van Helmut Marko en krijgt nog twee races de kans

Helmut Marko, motorsportadviseur van Red Bull, heeft de Australiër Daniel Ricciardo een ultimatum gegeven. Hij krijgt nog twee races de tijd zich te laten zien in positieve zin, dat schrijft de krant New Zealand Herald. Ricciardo, rijder van het tweede team van Red Bull Racing, moet dus presteren tijdens de Grand Prix' van Japan en China. Presteert hij niet dan moet hij in Miami gaan wijken voor de Nieuw-Zeelander Liam Lawson.

Ricciardo beleeft dit seizoen een moeilijke start en zag zijn teamgenoot Yuki Tsunoda in Bahrein, Saudi-Arabië en Australië voor zich eindigen. Lawson verving Ricciardo vorig jaar al toen hij zich bezeerde tijdens de vrije training in Zandvoort. Hij brak toen een middenhandsbeentje en kon een paar races niet meer in actie komen. Lawson pakte zijn kans en liet zien wat hij in huis had.

Ricciardo: “Aangezien ik dit jaar een volledig voorseizoen heb gehad en met de ervaring van vorig seizoen, dacht ik eerlijk gezegd dat we dit jaar veel sterker zouden starten.”

“Ik begrijp dat niet alleen ik, maar ook een paar anderen mensen zich afvragen waarom. Het belangrijkste is dat ik op koers blijf en niet dat mijn hoofd vol onzin kom te zitten. Ik voel me eerlijk gezegd goed. Alleen de resultaten hebben me geen geweldig gevoel gegeven.”