Verstappen ook in Melbourne op poleposition, Sainz maakt indruk

Max Verstappen heeft weer eens een poleposition te pakken. De Nederlandse wereldkampioen mag zondag ook vanaf de eerste plek beginnen aan de Grand Prix van Australië, want in Albert Park in Melbourne was de Red Bull-coureur zaterdagochtend de beste.

In de eerste sessie noteerde de van een blindedarmontsteking teruggekeerde Carlos Sainz de snelste tijd, op de voet gevolgd door de Red Bulls van Sergio Perez en Verstappen, Ferrari-teamgenoot Charles Leclerc en een rappe ronde van Fernando Alonso in de Aston Martin.

De tweede sessie betekende al het einde voor Lewis Hamilton, die het met een elfde plek zal moeten doen. De indrukwekkende Sainz was opnieuw de snelste, dit keer met Leclerc en Verstappen die als enige in de buurt wisten te blijven van de Spaanse Ferrari-coureur.

Ondertussen had Verstappen wat kleine problemen met de auto, maar die leken in Q3 opgelost: hij was een klap sneller dan iedereen tot dan geweest was en pakte een overtuigende poleposition. Sainz reed wel naar een mooie tweede tijd, voor Perez, Lando Norris, Leclerc en Oscar Piastri.

De race gaat zondagochtend om 05.00 uur Nederlandse tijd van start, maar wel met Perez op de zesde plek: hij had Nico Hülkenberg in de weg gezeten in de eerste sessie.