Verstappen twee keer zesde bij eerste vrije trainingen Bahrein

Op het circuit van Bahrein zijn donderdag de eerste twee vrije trainingen voor de eerste Grand Prix van het Formule 1-seizoen verreden. Die race staat op zaterdag in plaats van zondag gepland (16.00u NL) en dus zijn ook de trainingen en kwalificatie een dag eerder dan normaal.

In training één waren Racing Bull en McLaren bijzonder lekker bezig. Daniel Ricciardo noteerde in zijn RB de snelste tijd van het hele stel, met McLaren-coureur Lando Norris op slechts 0,032 seconden. Het gat naar hun teamgenoten, Oscar Piastri en Yuki Tsunoda, bedroeg al ruim twee en drie tienden, terwijl Max Verstappen in de Red Bull vlak achter Fernando Alonso de zesde tijd noteerde.

De tweede training werd een prooi voor Mercedes: Lewis Hamilton was het snelst van iedereen, George Russell gaf een ruime twee tienden van een seconde toe en Alonso stond er met plek drie opnieuw prima bij. Achter Carlos Sainz en Oscar Piastri tekende Verstappen voor opnieuw een zesde tijd, hoewel hij zich - zoals ongetwijfeld meer coureurs - vooral op de longere runs had gericht.

Vrijdag gaat om 13.30 uur de derde en laatste training van start, om 17.00 uur volgt dan de kwalificatie. De uitslagen zijn hier te vinden.