Lil Kleine reflecteert: vrouwenmishandeling 'kan gebeuren'

Ah, Lil Kleine en zijn interpretatie van 'relatieperikelen'. In de documentaire 'Jorik', die ons een inkijkje geeft in het leven van Jorik Scholten (beter bekend als Lil Kleine), blikt hij terug op dat charmante moment waarbij hij zijn ex-vriendin Jaimie Vaes zo liefdevol bij haar haren uit een auto sleepte. "Tja, dat kan nou eenmaal gebeuren in een relatie," mompelt onze romantische rapper die al vaker agressief gedrag vertoonde. Natuurlijk, want wie kent het niet, die kleine relatiemomentjes waarbij je je geliefde aan de haren door de straat sleurt?

Vervolgens gaat onze Jorik lekker zitten mijmeren over de goede oude tijd toen hij Vaes bijna met haar hoofd tussen het autoportier klemde. Maar wacht, dat ontkende zij later. De rapper, in een vlaag van diepzinnigheid, filosofeert: "Het is helemaal kut, maar ja, als iemand gekke dingen zegt en je bent beiden onder invloed..." Ah, dus dat is het! Gewoon een beetje te veel gedronken en wat gekkigheid uitgekraamd. Dat verklaart natuurlijk alles.

En Jaimie? Die houdt zich stil. Ze schittert door afwezigheid in de documentaire en laat haar ex lekker zijn gang gaan met de uitleg. Scholten, altijd de gentleman, suggereert nog even fijntjes dat Vaes wel wist van de camera en de beelden expres zou hebben gelekt. "Het is natuurlijk mijn fout, maar ja, zulke dingen gebeuren nou eenmaal in onze ongezonde relatie," besluit hij. Hoe nobel, om toch een beetje schuld op zich te nemen. De rechtszaak loopt nog, maar tot die tijd kunnen we ons irriteren aan de arrogantie van Lil Kleine in de documentaire 'Jorik' op Prime Video.

Of je boycot 'm gewoon, wat elk weldenkend mens zou moeten doen met dit soort figuren.