Israëlische politieagenten schieten meisje (3) dood op Westelijke Jordaanoever

De Israëlische politie heeft een Palestijns kind doodgeschoten op de bezette Westelijke Jordaanoever. De politie zei dat de agenten het gemunt hadden op "terroristen" bij een controlepost die hadden geprobeerd een aanslag te plegen met hun voertuigen. Een klein meisje dat in een andere auto zat raakte hierbij gewond. De Israëlische reddingsdienst Magen David Adom verklaarde dat het driejarige meisje was overleden.

Volgens een verklaring van de politie en camerabeelden was een grote bestelwagen door de barrières gebroken bij het Ras Bidu checkpoint in de buurt van de Israëlische nederzetting Givat Seev tussen Jeruzalem en Ramallah. Een kleiner busje dat het grote busje volgde, raakte politieagenten en ging er vervolgens vandoor. De politie schoot vervolgens op de twee busjes.

Het gewonde driejarige meisje uit de andere auto werd na onderzoek door ambulancepersoneel dood verklaard, aldus de hulpdiensten. De politie verklaarde dat de vermoedelijke aanvallers ook geraakt waren door schoten. Hun toestand is echter onduidelijk.

Sinds het begin van de oorlog tussen Israël en Hamas in de Gazastrook op 7 oktober is het geweld op de Westelijke Jordaanoever, die sinds 1967 door Israël is bezet en wordt bestuurd door de Fatah-beweging van de Palestijnse president Mahmoud Abbas, sterk toegenomen. Volgens de Palestijnse Autoriteit zijn er sindsdien minstens 327 Palestijnen gedood door Israëlische soldaten of kolonisten op de Westelijke Jordaanoever.