Ontvoerde baby, broertje (4) en hun moeder omgekomen bij IsraŽlische luchtaanval

Tientallen Israëlische gijzelaars worden tijdens de wapenstilstand vrijgelaten uit Gaza, waardoor er een einde komt aan hun nachtmerrie. Maar de jongste gijzelaar van hen allemaal, een baby van amper 10 maanden oud, zit nog steeds vast. Kfir Bibas heeft bijna een vijfde van zijn leventje doorgebracht bij Hamas als gijzelaar.

Update 19.50 uur: De Kasam Brigades van Hamas beweren op Telegram dat baby Kfir, zijn broertje Ariël en hun moeder zijn omgekomen bij Israëlische lucht aanvallen. Een soortgelijke bewering bleek bij een andere gegijzelde niet waar te zijn. Een oudere Israëlische vrouw werd aanvankelijk dood verklaard, maar werd daarna levend vrijgelaten.

De familie van de moeder en haar twee kinderen hebben dinsdag een emotionele oproep gedaan aan het publiek en opgeroepen tot onmiddellijke vrijlating. Videobeelden van de ontvoerde moeder en haar twee roodharige kinderen gingen de wereld rond na het bloedbad door Hamas-terroristen  op 7 oktober. Het Israëlische leger zei dat militaire functionarissen de familie op de hoogte hebben gebracht van  het nieuws. Het leger controleert deze Hamas-verklaringen op hun geloofwaardigheid 

Eerdere berichtgeving: De 10 maanden oude jongen werd op 7 oktober tijdens de terreurgolf van Hamas samen met zijn broertje Ariël (4) en hun ouders uit hun huis in een Zuid-Israëlische kibboets gehaald en meegenomen als gijzelaars. Kfir is de jongste van de ongeveer 30 kinderen die gegijzeld werden. Hun familie maakt zich ernstig zorgen om hun welzijn en grijpt elke gelegenheid aan om aandacht te vragen voor het door Hamas ontvoerde gezin.

Op X zei IDF-woordvoerder Avichai Adraee in Arabische taal dat de familie Bibas door Hamas is overgedragen aan een andere Palestijnse terreurgroepering in Gaza en momenteel wordt vastgehouden in de zuidelijke Gazastad Khan Younis. Het was onduidelijk wanneer de overdracht precies had plaatsgevonden.

De overdracht aan de terreurgroep PFLP zou de kans kunnen verkleinen dat het gezin wordt vrijgelaten tijdens de verlengde wapenstilstand, waarbij nog eens 20 Israëlische gijzelaars zouden moeten worden vrijgelaten in ruil voor 60 Palestijnse gevangenen.