Feyenoord verspeelt twee keer voorsprong bij Atlético en verliest in Champions League

Feyenoord heeft woensdag tegen Atlético Madrid net niet voor een resultaat kunnen zorgen. In het Wanda Metropolitano kwam de ploeg van Arne Slot tot tweemaal toe op voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 3-2.

Feyenoord kende in het Wanda Metropolitano een goede start. Na zeven minuten kwam het al op voorsprong door een eigen doelpunt van Mario Hermoso. Ayase Ueda stuitte nog op de doelman van Atlético Madrid, maar de bal ging daarna ongelukkig in eigen goal. Lang konden de Rotterdammers niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later was het alweer gelijk. Mats Wiefer greep in op een pass naar Saúl Ñíguez, die buitenspel stond. De bal kwam voor de voeten van Álvaro Morata die vervolgens raak schoot.

Atlético Madrid was na de 1-1 de betere ploeg, maar Feyenoord kwam weer op voorsprong. Uit een vrije trap redde Atlético Madrid-doelman Jan Oblak in eerste instantie nog knap op een kopbal van Dávid Hancko, maar de Slovaak schoot vervolgens de rebound binnen. Daarna was Feyenoord beter, alleen was het bij rust toch gelijk. Uit een corner zorgde Antoine Griezmann voor de gelijkmaker.

Nog nauwelijks bekomen van de tegenslag aan het einde van de eerste helft ging het net na rust weer mis bij Feyenoord. Morata werkte beheerst een voorzet binnen. De ploeg van Slot ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg kansen via Igor Paixão en Yankuba Minteh, maar daarin kwamen ze niet tot scoren.