Ajax en Feyenoord definitief gestaakt wegens vuurwerk

De klassieker tussen Ajax en Feyenoord is zondag definitief stilgelegd. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük besloot de wedstrijd definitief te staken nadat er tot tweemaal toe vuurwerk op het veld was gegooid. Op het moment van staken, vroeg in de tweede helft, stond Feyenoord al met 0-3 voor.

Op het moment van staken stond Feyenoord al met 0-3 voor in de Johan Cruijff Arena. In de eerste helft werd het duel al twee keer stilgelegd. De eerste keer na de 0-2 toen er een beker op het veld was gekomen en aan het einde van de eerste helft vanwege vuurwerk. Toen er vroeg in de tweede helft opnieuw vuurwerk op het veld kwam werd de wedstrijd definitief gestaakt.

Ajax begon fel aan de wedstrijd, maar al snel keken de Amsterdammers tegen een achterstand na een doelpunt van Santiago Giménez, waarbij Anton Gaaei makkelijk van de bal werd gezet. Ook bij het tweede doelpunt ging de rechtsback volledig in de fout door de bal in de voeten te spelen van Giménez, die zijn tweede van de middag maakte. Uit een corner van Ajax wist Feyenoord te scoren. Na een mislukt schot van Borna Sosa lag het helemaal open bij Ajax en speelde Feyenoord het overtal eenvoudig uit en zorgde Igor Paixão voor de 0-3.