Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 komt alsnog uit in de herfst van 2024

Paradox Interactive heeft aangekondigd dat Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 opnieuw in ontwikkeling is. Deze keer door de makers van onder andere Everybody`s Gone to the Rapture en Amnesia: A Machine for Pigs, The Chinese Room. Nieuws over Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 werd aangekondigd bij PAX West, daarnaast werd er aangekondigd dat er een gameplay reveal komt in januari 2024 en dat het spel uit moet komen in de herfst van 2024.

Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 is het vervolg van het in 2004 uitgekomen Vampire: The Masquerade - Bloodlines. Deze keer speelt het spel zich niet af in Chicago, maar in Seattle. Vampiers strijden daar om te overleven maar ook om dominantie. De speler speelt als een Elder Vampire en moet complexe politieke relaties onderhouden met verschillende personages. Ook struinen we weer straten af op zoek naar prooi en vooral bloed. Net als in het eerste deel moet de speler te allen tijde de omgeving in de gaten houden, zodat het bestaan van vampiers geheim blijft en 'The Masquerade' niet verbroken wordt.

Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 had eigenlijk in 2020 al moeten uitkomen. Helaas hebben verschillende ontwikkelingsproblemen en het coronavirus roet in het eten gegooid bij de toenmalige ontwikkelaar Hardsuit-Labs. Paradox Entertainment heeft daarna het spel bijna gecancelled. Gelukkig voor de Vampire: The Masquerade - Bloodlines fans heeft The Chinese Room Paradox Entertainment weten te overtuigen dat ze een goed product kunnen neerzetten.