Saints Row ontwikkelaar Volition sluit de deuren

Embracer Group, het moederbedrijf van Volition heeft besloten de studio bekend van onder andere Red Faction en Saints Row met onmiddelijke ingang te sluiten. 

Via Linkedin laat Volition weten dat er in juni door Embracer Group een herstructurering is aangekondigd, omdat er plannen waren om hun posititie binnen de game-industrie te versterken. Embracer Group heeft nieuwe strategische doelen gesteld. Ze hebben daarbij de beslissing genomen Volition per direct te sluiten. Volition zette vervolgens de onderstaande statement online.

Volition Games stond tegenwoordig vooral bekend om Saints Row, maar deze studio bestond al sinds de jaren 90 en heeft een aantal klassiekers op zijn naam staan als Red Faction, Descent en Freespace. Volition overleefde ook het faillissement van THQ, en werd overgekocht door Koch Media. De recentste Saints Row kreeg gemengde recencies. Embracer Group behoudt wel de franchise-rechten op Saints Row en Red Faction.

Embracer Group heeft de afgelopen jaren meerdere studio's overgenomen, waaronder de eigenaar van Crystal Dynamics en Gearbox, waardoor ze de eigenaar werden van franchises als Tomb Raider, Deus Ex en Borderlands.