Trump casht flink na mugshot, $7 miljoen in campagnefonds

Sinds zijn korte verblijf in de gevangenis en de publicatie van zijn politiefoto doet het campagnefonds van de voormalige Amerikaanse president Trump zeer goede zaken. Er is ruim zeven miljoen dollar opgehaald, aldus het Republikeinse team.

De meest lucratieve dag van de campagne tot nu toe was vrijdag met 4,1 miljoen dollar. Er is nog nooit eerder een zogenaamde ‘mugshot’ van een president gemaakt. Het campagneteam van Trump gebruikte de foto snel om op te roepen tot donaties. Binnen enkele uren lanceerde zijn campagne ook een nieuwe lijn mugshot-producten, waaronder t-shirts, stickers, posters en mokken met de gelijkenis van Trump.

De 77-jarige heeft zichzelf donderdag aangegeven bij de autoriteiten van de gevangenis van Fulton County in Georgia. Dit vanwege een aanklacht tegen Trump en 18 medeverdachten. Ze worden beschuldigd van samenzwering om de uitslag van de presidentsverkiezingen van 2020 in de zuidelijke staat ongedaan te maken. Daar won de Democratische zittende Biden met een klein verschil in stemmen.