Uitslag FC Twente - PEC Zwolle

FC Twente heeft ook zijn tweede eredivisiewedstrijd gewonnen. Thuis tegen PEC Zwolle won het met 3-1 en is daarmee voorlopig de koploper in de eredivisie op doelsaldo.

FC Twente kwam na achttien minuten op voorsprong. Een afstandsshot van van Michal Sadílek werd na achttien minuten van richting veranderd en belandde in het doel. Een kwartier na de openingsgoal stond het toch weer gelijk, Lars Unnerstall maakte een overtreding op Younes Namli, waarna Fredy Druijf vanaf elf meter de gelijkmaker scoorde.

In de tweede helft ging de thuisploeg meer op zoek naar de overwinning en kreeg daar ook kansen voor. Ondanks de kansen leek PEC Zwolle stand te houden, maar een kwartier voor tijd maakte Sem Steijn alsnog de 2-1. Zwolle leek vlak voor tijd een nieuwe strafschop te krijgen, maar na een lange VAR-check werd er besloten dat er geen penalty kwam en in de resterende tijd maakte Michel Vlap nog de 3-1.

Door de winst gaat FC Twente voorlopig aan de leiding in de eredivisie.