DC Studios kiest nieuwe Superman en Lois Lane

Voor de in 2025 te verschijnen nieuwe Superman-speelfilm zijn de acteurs die Clark Kent en Lois Lane gaan spelen vandaag bekend geworden.

James Gunn, die de creatief leider is van DC Studios en zelf de nieuwe film Superman: Legacy schrijft en regisseert, bevestigde op social media het nieuws dat de rollen gespeeld zullen worden door David Corenswet en Rachel Brosnahan.

David Corenswet volgt in principe Henry Cavill op, die tot vorig jaar de "film-Superman" was, maar in het herziene DC Cinematic Universe geen plek meer heeft; Gunn wilde graag met een jongere Clark Kent beginnen. Met Corenswet is gekozen voor een relatief onbekende naam; hij speelde tot nu toe in kleine titels, of kleine rollen in bijvoorbeeld House of Cards. Rachel Brosnahan was ook te zien in House of Cards en onder andere The Blacklist, maar maakte afgelopen jaren naam met de hoofdrol in The Marvelous Mrs. Maisel, waarvoor FOK! haar een aantal jaar geleden nog sprak.

Superman: Legacy wordt officieel de start van het nieuwe DC Universe. Voorafgaand aan die film brengt DC dit jaar nog twee films uit in het 'oude' universum: Blue Beetle in augustus en de tweede Aquaman in december. In 2025 wordt ook The Batman Part II verwacht, maar die is geen onderdeel van hetzelfde universum.