Jong Oranje na derde gelijkspel uitgeschakeld op EK

Jong Oranje is op het EK voetbal onder 21 uitgeschakeld in de groepsfase. Nadat het eerder in de poulefase niet wist te winnen tegen de leeftijdsgenoten van België en Portugal, speelde het ook gelijk tegen Jong Georgië (1-1).

Jong Oranje had in de laatste groepswedstrijd tegen Jong Georgië een resultaat nodig om door te gaan op het EK na de twee eerdere gelijkspelen tegen Jong België en Jong Portugal. Nederland opende goed tegen het gastland en Kenneth Taylor was in de eerste tien minuten dichtbij het openingsdoelpunt, maar tot twee keer kopte de middenvelder op de paal.

Nederland bleef gedurende de eerste helft de betere van de twee, maar Georgië kwam toch op voorsprong. Zuriko Davitashvili zorgde daarvoor, de Georgische middenvelder dribbelde vrolijk door het middenveld en de verdediging heen van Oranje en schoot vervolgens raak. Bij rust was het weer 1-1 nadat Taylor vlak voor het rustsignaal uit een afgeslagen corner binnenschoot.

Na rust had Nederland ook het overwicht, maar de defensie van Georgië hield makkelijk stand, waardoor het in Tbilisi 1-1 bleef en dat was niet voldoende om door te gaan op het EK. In de andere poulewedstrijd wist Portugal van België te winnen en de Portugezen gaan samen met Georgië naar de kwartfinale.