Jong Oranje speelt opnieuw gelijk op EK

Jong Oranje heeft zaterdag ook zijn tweede wedstrijd op het EK Onder 21 gelijkgespeeld. Na het eerdere gelijkspel tegen Jong België kon Oranje ook niet winnen van Jong Portugal. In Georgië werd het 1-1 dankzij een laat doelpunt van Brian Brobbey.

Jong Oranje begon met dezelfde basisopstelling als tegen Jong België tegen Portugal. De ploeg van Erwin van de Looi was in de beginfase de betere ploeg en kreeg ook enkele goede kansen om de scoren te openen. Kenneth Taylor kopte van dichtbij raak, maar daarbij stond hij buitenspel en werd het doelpunt terecht afgekeurd. Daarna kreeg Brian Brobbey een uitstekende kans om Nederland op voorsprong te zetten, maar de Portugese Celton Biai redde knap. Direct uit de tegenaanval kwam Portugal op voorsprong via André Almeida.

Na de achterstand had Oranje het moeilijk en kon nog maar weinig creëren tegen de tegenvallende Portugezen. Jong Oranje leek ondanks de controle over de wedstrijd tegen een nederlaag op te lopen, maar vanuit een corner scoorde Nederland alsnog via Brobbey.

Het bleef in Georgië 1-1, al had Portugal via Ajacied Francisco Conceição in blessuretijd nog de kans op de winst, maar dankzij een redding van Bart Verbruggen werd er gelijkgespeeld.

Ook in de andere poulewedstrijd werd het gelijk. Jong België stond met 2-0 voor, maar Jong Georgië wist terug te komen en het werd 2-2. Door het gelijkspel gaat Jong Georgië verassend genoeg aan de leiding in Groep A. Het gastland heeft vier punten uit twee wedstrijden. Jong Nederland en Jong België volgen met twee punten.