Acosta oppermachting in Moto2-race Mugello

Een beetje later dan gebruikelijk kijken we nog even naar de Moto2, want op het circuit van Mugello werd zondagmiddag de Grand Prix van Italië verreden. Dat werd wat de winst betreft niet zo spannend, maar voor plek drie wel.

Aron Canet vertrok vanaf poleposition en had Pedro Acosta en Sam Lowes naast zich op rij één, gevolgd door Joe Roberts, Filip Salac, Jake Dixon, Celestino Vietti, Fermin Aldeguer en Alonso Lopez - Bo Bendsneyder startte als twintigste, twee plekken voor Zonta van den Goorbergh.

In bocht één eindigde de race al voor Aldeguer, na een aanvaring met Jeremy Alcoba en Darryn Binder, terwijl Lowes even later onderuit werd geschoffeld door de naar plek twee rijdende Lopez. Die kreeg daar een long lap penalty voor, wat ook niet helemaal goed ging: Lopez reed daarbij het grind in en kreeg daardoor nóg een long lap penalty.

Na al het gedoe in de openingsfase reed Acosta voorop met een mooi gat naar Tony Arbolino, Canet en Salac. Laatstgenoemde schoof even op naar de derde plek, maar Canet pakte die plek met zeven ronden te gaan terug. Dixon kwam zich daar ook melden en nam Salac te grazen, waarna hij zijn vizier op Canet richtte.

Acosta had allemaal niks te maken met de schermutselingen ver achter hem en pakte een ongelooflijk indrukwekkende zege. Arbolino reed een eenzame race als tweede uit en Dixon ging in de slotfase toch nog naar een prima derde plek. Bendsneyder finishte op een keurige veertiende plek, Van den Goorbergh finishte niet.