Coldcase: Wie schoot taxichauffeur Majeed door het hoofd?

Donderdag 17 mei 2001 gaat de 28-jarige Abdul Majeed Khan naar zijn werk. Majeed is taxichauffeur en komt na een paar ritten op de taxistandplaats bij het voetbalstadion van Ajax. Om 22:40 uur rijdt hij daar weg om een klant naar station Duivendrecht te brengen. De rit duurt vijf minuten. Het is niet zeker of daar mensen uitstappen of instappen.

Om 22:59 uur komt Majeed aan in de Westbroekstraat in Amsterdam-Zuidoost. Een paar minuten later wordt hij dood aangetroffen achter het stuur van zijn taxi. Hij is van dichtbij door zijn hoofd geschoten. Er is geen geld buit gemaakt. De portemonnee van zijn werk ligt nog in het dashboardkastje en ook in zijn broekzak zit nog geld.

Er is in 2001 veel aandacht geweest voor deze zaak, omdat er ruzie was tussen de twee taxibedrijven TCA en Taxidirect. Het is niet bekend of deze moord daar iets mee te maken heeft. Heeft u informatie over deze moord? Vul het tipformulier op de website van de politie in. Er is een beloing van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. 

Abdul Majeed Khan (Afbeelding: Politie)
Abdul Majeed Khan (Afbeelding: Politie)