Vordenaar cel in voor ontucht met buurmeisjes

De rechtbank veroordeelt een 75-jarige man uit Vorden tot een gevangenisstraf van 18 maanden voor het plegen van ontuchtige handelingen met zijn destijds minderjarige buurmeisjes.

De man maakte zich schuldig aan ontucht met zijn buurmeisjes in een fietsenschuurtje bij zijn woning vanaf 2007 tot 2014. Bij het begin van de ontucht waren de buurmeisjes slechts 5 en 7 jaar oud. De buurmeisjes kwamen regelmatig bij de man en zijn echtgenote over de vloer en moesten de man roepen in het fietsenschuurtje als de koffie klaar was. Op die momenten sloeg hij toe en pleegde hij ontucht met de slachtoffers.

Fietsenschuurtje
De bejaarde man ontkende de verdenkingen tegen hem. Volgens hem kwam er niemand behalve hijzelf in het schuurtje. De rechtbank vindt de ontucht echter bewezen op grond van de consistente verklaringen van de slachtoffers en het feit dat zij tot in detail de binnenkant van de schuur konden beschrijven. Ook deden de slachtoffers in een poging om het ontucht te stoppen een tijd lang hun broekriem extra strak dicht. Dit werd gezien door hun ouders.

Gevolgen
De man maakte met zijn handelen een ernstige inbreuk op de lichamelijke en psychische integriteit van de inmiddels volwassen slachtoffers. Beide slachtoffers hebben last van stress- en traumagerelateerde klachten en krijgen hulpverlening om te verwerken wat ze is overkomen.

Gevangenisstraf
Net zoals de officier van justitie oordeelt de rechtbank dat een lange gevangenisstraf passend is. De officier van justitie eiste een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 3 jaar. De rechtbank houdt in grotere mate dan de officier van justitie rekening met de hoge leeftijd en de thuissituatie van de man. Hij draagt volledig de zorg voor zijn dementerende echtgenote. De rechtbank komt tot een celstraf voor de duur van 18 maanden.

Schadevergoeding
Tot slot moet de man schadevergoedingen van in totaal 18.317,25 euro aan de slachtoffers betalen.