Uitslag FC Twente - sc Heerenveen

FC Twente en sc Heerenveen hebben zaterdagavond in een leuke wedstrijd met veel doelpunten de punten gedeeld. In Enschede werd het 3-3 tussen de beide ploegen.

sc Heerenveen kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Uit een corner kwam Heerenveen op 0-1 via een eigen doelpunt van Mees Hilgers. FC Twente ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en via Sem Steijn kreeg de thuisploeg een goede kans, die ging nog mis. Tien minuten voor rust werd het toch 1-1 nadat Robin Pröpper uit een corner binnen kopte.

Na rust leek de ploeg van Ron Jans de wedstrijd snel te beslissen in het voordeel van FC Twente. De net ingevallen Manfred Ugalde profiteerde van een glijpartij van Jeffrey Bruma, waarna hij vervolgens de 2-1 op het scorebord zetten. Niet snel daarna zorgde Ricky van Wolfswinkel voor de 3-1 uit een voorzet van Václav Cerný.

FC Twente leek de wedstrijd in handen te hebben, maar snel na de 3-1 maakte Heerenveen snel de aansluitingstreffer. Milan van Ewijk. De vleugelverdediger nam de bal goed en passeerde Lars Understall. Heerenveen ging op zoek naar de gelijkmaker en die zou ook vallen in de negentigste minuut. Uit een corner zorgde Rami Kaib voor de 3-3.