Moskou: soldaten mogen gratis hun sperma in laten vriezen

Volgens een insider kunnen Russen die naar de oorlog in Oekraïne zijn gestuurd als onderdeel van de gedeeltelijke mobilisatie hun sperma veilig stellen en mogen ze dit kosteloos laten invriezen.

"Het ministerie van Volksgezondheid van Rusland heeft besloten om uit begrotingsfondsen de gratis bewaring en opslag van gameten (sperma) van burgers die zijn gemobiliseerd om deel te nemen aan de militaire speciale operatie te financieren", aldus Igor Trunov, hoofd van de Russische Orde van Advocaten tegen staatspersbureau Tass.

Trunow vertegenwoordigt klanten die hun zaad willen invriezen. De afgelopen weken zijn er berichten in de media dat de vraag naar spermabanken onder Russen sterk is toegenomen als gevolg van de mobilisatie. De reden is dat mannen die in de Russische aanvalsoorlog tegen Oekraïne zouden kunnen overlijden hun nageslacht in ieder geval op deze manier veilig willen stellen. Volgens het Russische Ministerie van Defensie zijn in het najaar tot nu toe zo'n 6.000 Russische soldaten om het leven gekomen. Oekraïne daarentegen schatte recent de Russische verliezen op 100.000 soldaten.