Opnieuw 'verdachte' dood: Russische politicus valt uit hotelraam

Een Russisch regionaal parlementslid is overleden na een val uit een raam op de derde verdieping van een hotel in de staat Odisha, India. De Indiase politie doet momenteel onderzoek naar de achtergrond, aldus de 'Hindustan Times'. De 65-jarige Pawel Antow was in de Oost-Indiase deelstaat om zijn verjaardag te vieren.

Volgens Oekraïense media beschreef Antow, een zeer rijke vleesfabrikant en lid van de partij Verenigd Rusland die meeregeert in het Kremlin, de Russische oorlog op sociale media als terreur. Hierna verwijderde Antow deze post en zwoer trouw te zijn aan de regering van Kremlin-chef Vladimir Poetin.

Drie dagen voor de dood van Antow op zondag stierf een van zijn drie metgezellen aan een hartaanval in hetzelfde hotel, vertelde de politie-inspecteur aan het Indiase persbureau ANI. Antow was depressief na de dood van zijn vriend. De Indiase gids van de Russen vertelde ANI dat ze alcohol bij zich hadden toen ze incheckten in het hotel en dat ze dronken waren.

Er zijn de afgelopen maanden zijn verschillende invloedrijke Russische zakenlieden en miljonairs op verdachte wijze om het leven gekomen. Begin september stierf de voorzitter van de raad van bestuur van de oliemaatschappij Lukoil, Ravil Maganov, nadat hij uit het raam van een Moskous ziekenhuis was gevallen. In april werd voormalig plaatsvervangend hoofd van Gazprombank Vladislav Avayev samen met zijn vrouw en dochter dood aangetroffen in zijn appartement in Moskou.