Cheers-actrice Kirstie Alley (71) is overleden

De Amerikaanse actrice Kirstie Alley is op 5 december 71-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Zo liet haar manager weten.

Een van haar eerste filmrollen was die van Vulcan Lieutenant Saavik in de Star Trek-film Wrath of Khan. In de jaren tachtig en negentig speelde Alley de vrouwelijke hoofdrol in de tv-sitcom Cheers. Een van haar bekende films is "Look Who's Talking".

Kirstie Louise Alley werd op 12 januari 1951 geboren in Wichita, Kansas, Verenigde Staten. Haar ouders zijn Robert Deal Alley en Lillian Mickie en ze heeft een zus (Colette) en een broer (Craig). Ze ging naar de Wichita Southeast High School en werd cheerleader. Vervolgens volgde ze colleges aan de Universiteit van Kansas, maar verliet deze in het tweede jaar om zich op het acteren te richten.

In 1987 kwam haar grote doorbraak met haar rol van de neurotische Rebecca Howe in de succesvolle sitcom Cheers. Hiermee vestigde ze zich definitief als actrice in Hollywood. In 1988 werd ze genomineerd voor een Emmy Award voor haar rol in Cheers.

In 1989 speelde ze samen met John Travolta in de film Look Who's Talking. De film was een groot succes en bracht meer dan $100 miljoen in het laatje. Het jaar daarop speelden ze in het vervolg Look Who's Talking Too.

In datzelfde jaar werd Alley wederom genomineerd voor een Emmy voor haar rol in Cheers, en daarnaast kreeg ze ook een nominatie voor een Golden Globe. In 1991 was het dan eindelijk raak en werd ze niet alleen genomineerd maar won ze zowel een Emmy als een Golden Globe voor de rol van Rebecca Howe.