Droneaanslagen op Russisch grondgebied geeft oorlog Oekraïne nieuwe wending

Maandag liet het Russische ministerie van Defensie weten dat Oekraïense drones twee militaire vliegbases in het midden van Rusland hebben aangevallen. Er lijkt hierdoor een nieuw hoofdstuk begonnen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Meer hierover bij WNL

Omdat Oekraïne niet over kruisraketten beschikt zouden de aanslagen met drones zijn uitgevoerd, wat opmerkelijk is omdat de aanslagen diep in Rusland plaatsvonden, waardoor drones langere tijd 'onder de radar' moeten hebben gevlogen. 

In Rusland is woedend gereageerd op de droneaanval. Vooral de militaire bloggers zijn woest op de hoogste militaire Russische instanties waaronder Poetin, al zal die naam niet snel genoemd worden. 

Vanmorgen heeft een drone-aanval een olieopslagtank op een vliegveld in Koersk doen ontploffen, dit ligt op 280 kilometer van de Oekraïense grens in West Rusland. De gouverneur van de regio, Roman Starovoyt, zei dat er geen slachtoffers waren gevallen bij de explosie en dat de brand 'onder controle' was.

Hoewel er door Oekraïne nog geen enkele droneaanval in Rusland is geclaimd plaatste de Oekraïense presidentiële adviseur Mykhailo Podolyak gisteren een nogal suggestieve Tweet.