Iran diep in blessuretijd naar dikverdiende WK-zege op Wales

Op het wereldkampioenschap voetbal hebben Iran en Wales hun tweede wedstrijd in groep B achter de kiezen. Het werd een felle en vooral in de tweede helft prima vermakelijke strijd, met een emotioneel einde.

Zoals bekend is het uiterst onrustig in Iran, waar het nationale voetbalteam tegenwoordig door veel mensen gezien wordt als een soort uithangbord van het regime - niet voor niks hopen veel mensen in Iran juist op een nederlaag voor de nationale ploeg.

Onder die druk, en met de emoties die ze zelf hebben bij de politieke situatie in het land, verloor Iran met 6-2 van Engeland, maar tegen Wales leek er een andere ploeg te staan. Vooral in de tweede helft nam Iran het heft in handen, hoewel kans na kans niet werd benut.

Sardar Azmoun kwam meer dan eens bijzonder dicht bij een goal, maar keeper Wayne Hennessey stond in de weg. Diezelfde Hennessey werd echter ook de schlemiel van de wedstrijd: na een kleine anderhalf uur knalde hij met geheven been tegen de doorgebroken Mehdi Taremi op. Aanvankelijk kwam hij weg met geel, maar na het bekijken van de beelden besloot de scheidsrechter er toch rood van te maken.

Wales leek nog stand te houden en Iran leek de verdiende overwinning te missen, maar niks was minder waar: diep in blessuretijd schoot Rouzbeh Cheshmi de verlossende treffer binnen, kort daarop maakte Ramin Rezaeian het zelfs af met 2-0.