Gratis weekendje racen met F1 22

Codemasters en Electronic Arts kondigen het ‘Free Play’-weekend aan voor F1 22. Van 20 tot 24 oktober krijgen spelers de mogelijkheid om gratis te spelen gedurende het Amerikaanse raceweekend.

De McLaren-coureur Daniel Ricciardo is in de simulator gestapt om spelers een ‘How To’-guide te geven hoe ze het beste kunnen racen op de Circuit of the Americas. Ricciardo gaat dieper in op zijn technische kennis zoals rempunten, moeilijke bochten, passeren en DRS-zones en legt hij uit hoe dit circuit gedomineerd kan worden. Daarnaast zijn er een aantal op de VS-geïnspireerde in-game-items die gratis beschikbaar zijn. Tijdens het weekend zal er ook een speciale prijsactie lopen voor degenen die het spel willen kopen.

"Met het Circuit of the Americas om de hoek wilden we iets speciaals doen en zoveel mogelijk spelers het nieuwe tijdperk van de Formula 1 laten beleven", zei Paul Jeal Senior Director F1® Franchise bij Codemasters. "Gedurende het gratis proefperiode-weekend kan iedereen voor een korte tijd de spanning en sensatie ervaren van Formula 1 en we kunnen ons geen betere coach wensen die ons het circuit laat zien dan Daniel Ricciardo."

F1 22 is gratis te spelen op PlayStation 4 en PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, en pc (via Steam). Nieuwe spelers hebben ook de mogelijkheid om de game met korting aan te schaffen, waarbij alle in-game-progressie gedurende de gratis proefperiode overgedragen wordt.