EA deelt gameplay F1 22 in VR

Codemasters en Electronic Arts laten in-game gameplaybeelden van F1 22 in VR zien in een nieuwe trailer. Virtual reality is exclusief beschikbaar voor de pc-versie van de game.

"VR in F1 22 voor PC brengt een revolutie teweeg en tilt het raceweekend naar een volledig nieuw niveau", zei Lee Mather, F1 Senior Creative Director bij Codemasters. "Van het beklemmende gevoel in de cockpit tot de intensiteit van 20 racemonsters die versnellen naar de eerste bocht wanneer de lichten uitgaan: dichter bij de Formula 1 ga je niet komen als je niet daadwerkelijk op het circuit zelf bent."

Virtual reality is beschikbaar voor F1, F2 en in supercars als onderdeel van de F1 Life-modus. Dit begint al in de garage, waar spelers kunnen zien hoe het team zich inspant om hen klaar te maken voor de race. Spelers kunnen daarnaast alle kleine details in de omgeving zien en dankzij VR kunnen zij de hoge intensiteit en snelheid van het racen nóg levensechter ervaren. Om het gevoel van realisme compleet te maken zijn de physics en besturing geactualiseerd naar de maatstaven van de auto’s die dit seizoen over het circuit scheuren.

F1 22 wordt op 1 juli 2022 uitgebracht voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One en pc via Origin en Steam. Spelers kunnen de digital-only F1 22 Champions Edition pre-orderen voor additionele content en drie dagen eerder toegang tot de volledige game.