Eerste nederlaag volleybalsters op WK tegen BelgiŽ

De Nederlandse volleybalsters hebben vrijdagavond hun vierde wedstrijd in de groepsfase verloren. In Arnhem verloor Oranje met 1-3 van de Belgische volleybalsters.

De Nederlandse volleybalsters hadden de eerste drie groepswedstrijd op het WK gewonnen, al speelde Oranje toen tegen de mindere teams uit de poulefase. Tegen België was voor Nederland de eerste test en daarin slaagde Oranje niet. In de eerste set verloor Nederland kansloos met 16-25 van België en ook in het eerste deel van de tweede set hadden de Nederlandse volleybalsters niks te vertellen tegen België. Oranje kwam met 4-13 achter, maar daarna ging het beter lopen bij Nederland en maakte het nog een spannende set van, maar werd uiteindelijk toch gewonnen door België (23-25).

Daarna ging het gelijk op tussen de beide landen. In set drie bleef het spannend tot het einde. België kreeg weliswaar een matchpoint, maar toch wisten de Nederlandse volleybalsters de set te pakken. Ook in de vierde set was er weinig verschil tussen de beide landen, maar ditmaal trok België net aan het langste eind en werd ook de wedstrijd gewonnen door België.

Zondag staat voor Nederland de laatste groepswedstrijd op het programma in Arhnem. Dan speelt Oranje tegen Italië, een van de favorieten voor de WK-titel.