Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 33

Aliens, anime en arthouse. Het aanbod in de middelste week van augustus allitereert aanzienlijk. Waar kunnen niet-Lowlandsgangers dit weekend naartoe?

Nope

Jordan Peele heeft het moderne horrorgenre op zijn kop gezet met Get Out en daarna Us. Nu geeft hij een nieuwe draai aan de zomerfilm met zijn meest recente popnachtmerrie: het grootse horroravontuur Nope. In de film werkt Peele weer samen met Daniel Kaluuya (Get Out, Judas and the Black Messiah), die bijgestaan wordt door Keke Palmer (Hustlers, Alice) en Steven Yeun (Minari, Okja). Zij spelen de inwoners van een klein gehucht in het binnenland van Californië die een mysterieuze en angstaanjagende ontdekking doen.

Dragon Ball Super: Super Hero

De Red Ribbon Army was ooit weggevaagd door Son Goku. Een aantal individuen die zijn nalatenschap voorzetten, hebben de ultieme android gemaakt: Gamma 1 en Gamma 2. Deze androids noemen zichzelf “Super Heroes”. Ze vallen Piccolo en Gohan aan... Waar is de nieuwe Red Ribbon Army op uit? Nu gevaar dreigt, is het tijd voor... Super Hero!

The Island

In deze geanimeerde en muzikale hervertelling van het klassieke verhaal van Robinson Crusoe, is Robinson een dokter gestrand op een eiland, dat al snel wordt overvallen door migranten, bewakers en ngo’s. De film is een kleurrijke en surrealistische komedie, die spreekt over actuele zaken zoals vluchtelingenproblematiek en rassendiscriminatie, door middel van visuele poëzie en symboliek.

Coupez!

In een verlaten gebouw lopen de opnamen van een low-budget zombie-horrorfilm volledig uit de hand. De cast en crew hebben al heel wat te stellen met hun driftige regisseur (Romain Duris), maar wanneer blijkt dat hij een eeuwenoude zombievloek heeft ontketend om de film meer authenticiteit te geven is de waanzin compleet: in een chaotische one-shot waarin lichaamsdelen en bloedspetters rondvliegen moeten ze zombies én hun agressieve regisseur van zich afslaan in afwachting van de verlossende final cut. Maar is dat het hele verhaal?

A Parked Life

A Parked Life is een intiem portret van een van de vele Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs die als nomaden in West-Europa leven. Hij ziet de scheuren in Europa door zijn voorruit en de scheuren in zijn huwelijk op zijn telefoon.

Alcarràs

Zo lang ze zich kunnen herinneren besteedt de Solé familie de zomer aan het oogsten van perziken op hun boomgaard in Alcarràs. Dit jaar kan echter de laatste keer zijn, als blijkt dat de eigenaar overweegt het land te verkopen. Er liggen plannen op tafel om de perzikbomen te kappen en zonnepanelen te plaatsen. Een breuk binnen de hechte familie is het gevolg, die hierdoor het risico loopt meer dan alleen hun huis te verliezen.

Le Sommet des Dieux

In hun poging om als eersten de top van de Mount Everest te bereiken verdwenen George Mallory en Andrew Irvine in 1924 spoorloos. Het enige bewijs dat ze ooit de berg bedwongen zouden hebben, is via Mallory's fototoestel. De toevallige vondst van de camera, zeventig jaar later in Kathmandu, lokt journalist Fukamachi naar de top van de goden. Deze indrukwekkende film is gebaseerd op de succesvolle manga van Jiro Taniguchi en Baku Yumemakura, en is geïnspireerd op ware gebeurtenissen. Hij neemt de kijker mee op een spannend avontuur in het adembenemende landschap van de Himalaya.

Laal Singh Chaddha

Een hartverwarmende film die het levensverhaal vertelt van een gewone man genaamd, ‘Laal Singh Chaddha’, en het concept van Forrest Gump in een nieuw jasje steekt, waarin de moderne geschiedenis en cultuur van India centraal staan. De film brengt Aamir Khan, de ster van Lagaan, samen met Kareena Kapoor Khan, voor een optimistisch verhaal met hart en humor. We volgen Laal vanaf zijn kindertijd, hoe hij een unieke band met zijn alleenstaande moeder opbouwt en zijn reis van liefde, onschuld en noodlot, waarbij hij de vele uitdagingen van het leven overwint. Terwijl hij de harten verovert van de mensen die hij onderweg tegenkomt, herinnert hij ons eraan dat iedereen een eigen verhaal heeft, zelfs de mensen waar je dat niet van zou verwachten. 

Hart op de juiste plek

In de romantische komedie Hart op de juiste plek zien we hoe de jonge en succesvolle Eve (Stijn Fransen) haar droomleven leeft. Een toffe baan als freelance trendwatcher, een leuke vriendengroep en samenwonend met haar knappe vriend Ricardo (Jasper Demollin) in de grote stad. Door een onverwachte gebeurtenis is ze ineens niet meer zeker van haar ogenschijnlijke onaantastbare geluk. Ricardo lijkt het namelijk verdacht goed te kunnen vinden met zijn bazin Anthea (Tanja Jess). Eve twijfelt geen moment en wijst hem de deur, maar er is één probleem: het is zijn huis. Eve staat op straat. Ze pakt haar spullen om tijdelijk bij haar beste vriendin Rebecca (Fenna Ramos) in te trekken, maar in de kleine studio hebben ze amper privacy. Ze gaat fanatiek op zoek naar een eigen woning, maar helaas blijkt al snel dat de woningen in en rondom de stad onbetaalbaar zijn. Ze is genoodzaakt tijdelijk terug te keren naar haar ouderlijk huis in het dorpje Zeilne om bij haar moeder Kristien (Irene Moors) in te trekken. Ze heeft niets meer met haar geboortedorp en vrienden van vroeger. Het is het begin van een trip down memory lane met oude vrienden, haar jeugdliefde Luuk (Jan Versteegh) en een familieruzie die na jaren nog steeds rondgaat in het dorp. Is er dan echt niets veranderd? Al snel blijkt dat haar ex-vriend Luuk helemaal niet zo saai is als dat ze dacht. En dat ze zich best op haar gemak voelt in deze rustige omgeving. Wanneer ze van haar opdrachtgever een vaste baan krijgt aangeboden mét penthouse in de stad moet ze kiezen; op welke plek ligt haar hart nu écht?!