HyperMotion 2 en vrouwencompetities in FIFA 23 onthuld

Electronic Arts heeft FIFA 23 onthuld met daarin de volgende evolutie van HyperMotion2 technologie.

FIFA 23 zal tijdens de release voor de eerste keer clubteams bevatten in vrouwenvoetbal met de Barclays Women’s Super League & Division 1 Arkema. Internationale voetbal van zowel de FIFA World Cup Qatar 2022 en de FIFA Women’s World Cup Australia & New Zealand 2023 zullen beschikbaar zijn als post-launch updates, zonder bijkomende kosten.

Met HyperMotion2 technologie en physics system worden de bewegingen van teams en spelers op het veld responsiever, slimmer en authentieker, of ze nu in duel gaan met een verdediger of als keeper voor een hoge bal gaan tegen een aanvaller. Spelers van de game kunnen ook uitkijken naar een nieuw intelligent dribbelsysteem, met een meer natuurlijke en vloeiende transitie naar een schot, volledig nieuwe acceleratie-mechanics, verbeterd bewustzijn van de spelers op het veld en veel meer. Met de intrede van het vrouwenvoetbal in clubverband, zijn volledige nieuwe animaties toegevoegd aan FIFA 23, gebaseerd op de bewegingen van echte voetbalsters.

HyperMotion2 technology is alleen beschikbaar op PlayStation 5, Xbox Series X|S, pc en Stadia. Daarom zijn PlayStation 5, Xbox Series X|S Stadia, en pc-versies van FIFA 23 crossplay compatible. De PlayStation 4- en Xbox One-versies zullen apart cross-play compatible zijn met elkaar, want zijn ondersteunen HyperMotion 2 niet.

Pre-orders zijn nu beschikbaar voor FIFA 23 die uitkomt voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PC, Stadia, PlayStation 4, en Xbox One op 30 september. Early access voor FIFA 23 Ultimate Edition begint op 27 september, 2022.