Franse voetbalsters beginnen EK met winst, BelgiŽ speelt gelijk tegen IJsland

Op het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen zijn ook de laatste landen zondagavond voor het eerst in actie gekomen. In groep D werden twee wedstrijden afgewerkt, te beginnen met België tegen IJsland.

Berglind Torvalsdottir kreeg na een half uur een kans om IJsland vanaf elf meter op voorsprong te zetten, maar schoot de penalty zeer slecht in, recht in de handen van keepster Nicky Evrard. Kort na rust kopte Torvaldsdottir alsnog de 1-0 binnen, maar een kwartier later kreeg België een penalty.

Justine Vanhaevermaet legde vanaf elf meter aan en trok de stand gelijk. In het resterende half uur bleef het bij een goede kans van Tessa Wullaert, maar haar poging leverde niks op en dus deelden de landen de punten in Manchester.

In Rotherham stonden Frankrijk en Italië tegenover elkaar, wat voor Frankrijk vrij soepel ging. Dankzij twee momenten van zeer knullig Italiaans verdedigen konden Grace Geyoro en Marie-Antoinette Katoto binnen een kwartier voor 2-0 zorgen, terwijl Geyoro in de minuten voor rust nog twee keer scoorde.

Ondertussen had ook Delphine Cascarino er al een goal in liggen, het ging bijzonder makkelijk voor Frankrijk. In de tweede helft stokte dat en wist Italië dankzij Martina Piemonte zelfs iets terug te doen, maar het moment van slecht verdedigen aan Franse zijde was eenmalig en het bleef bij 5-1.