Martens verruilt Barcelona voor Paris Saint-Germain

De transfer hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het definitief. Lieke Martens zal volgend seizoen in Parijs te vinden zijn en niet meer in Barcelona. Ze tekent voor drie seizoenen bij Paris Saint-Germain. 

"Welkom bij onze club",schrijft Paris Saint-Germain bij de bekendmaking van het nieuws op de website van de vrouwenafdeling van de club uit Parijs.  De Oranje-international wil nieuwe prijzen gaan pakken. "Ik heb PSG altijd al gevolgd. Ze hebben een team dat afgelopen jaren veel heeft gepresteerd, zowel op het binnen- als buitenlandse toneel. PSG kan grote hoogten bereiken."

Martens staat te trappelen van ongeduld om te beginnen in de Franse hoofdstad. "Ik kom niet naar Parijs om van de stad te genieten", zegt de aanvaller over haar ambities. "PSG heeft geweldige spelers met uitzonderlijke kwaliteiten. Er is een ongelooflijk potentieel om geweldige dingen te doen. Als je ziet spelen, is meteen duidelijk dat dit team iets extra's heeft."

De 29-jarige Martens kiest met PSG voor een ambitieuze club, die in 2021 kampioen werd van Frankrijk. De ploeg uit de hoofdstad wist dat jaar na vijftien jaar de hegemonie van Olympique Lyon te doorbreken, maar afgelopen seizoen ging de titel toch weer naar Lyon.

PSG wordt de achtste club in de carrière van Martens, die begon bij Heerenveen. Ze speelde vervolgens voor VVV-Venlo, het Belgische Standard Luik, het Duitse Duisburg, de Zweedse clubs Kopparbergs/Göteborg en FC Rosengard en Barcelona. In Spanje werd ze de afgelopen drie seizoenen kampioen en absoluut hoogtepunt was de eindzege in de Champions League in 2021. In de finale tegen Chelsea (4-0) was Martens uitblinker. Dit jaar verloor Barcelona in de de CL-finale met 1-3 van Lyon.