Evans wint spannende ePrix in straten Jakarta, Frijns en De Vries in achterhoede

In de straten van Jakarta is voor het eerst op Indonesische grond een ePrix verreden. Zaterdagochtend (Nederlandse tijd) stond de negende race van het seizoen op het programma, op 2 juli wordt in het Marokkaanse Marrakesh de volgende race verreden.

DS Techeetah had de eerste startrij in bezit: Jean-Eric Vergne mocht vanaf poleposition vertrekken, voor Antonio Felix da Costa. Op rij twee stonden de Jaguar van Mitch Evans en Edoardo Mortara van Rokit Venturi, voor de Andretti van Jake Dennis en de Nissan van Sebastien Buemi - Nyck de Vries (Mercedes) startte vanaf plek negen, Robin Frijns (Envision) moest het doen met de 21e startplek.

Vergne had de beste start en behield de leiding, voor Da Costa, Evans, Mortara, Dennis en Stoffel Vandoorne. Buemi nam de Belg snel weer te grazen, de safety car kwam vervolgens de baan op: Oliver Rowland was een wiel verloren. Na de herstart maakte Da Costa een foutje, waardoor Evans hem met succes aan kon vallen.

In de ronden daarna werden her en der pogingen gedaan om in te halen, maar vooral de Attack Modes zorgden voor een beetje reuring. Met minder dan twintig minuten te gaan had leider Vergne zijn twee Attack Modes allebei al gehad, terwijl Evans en Mortara er nog één te gaan hadden. Da Costa, Vandoorne en Pascal Wehrlein volgden, allemaal hadden ze er al twee achter de rug.

Met zeven minuten te gaan opende Evans de aanval op Vergne, met succes: de Jaguar-coureur was de nieuwe leider. In de voorlaatste ronde sloot Mortara aan bij de twee koplopers, terwijl Evans uit alle macht verdedigde. De drie knokten met alles wat ze hadden en het was Evans die won, voor Vergne en Mortara, die op het randje van een lege batterij reden. Frijns werd zeventiende, De Vries viel uit.

Vandoorne behield zijn leidende positie in het kampioenschap. Met nog zeven races te gaan heeft de Belgische Mercedes-coureur een kleine voorsprong op Vergne, Mortara en Evans, met Frijns en regerend kampioen De Vries op iets grotere afstand op de vijfde en zesde plek.